Имам наследствен имот от баща ми който вече 7 години нито мога да ползвам нито да продам.
Може ли някой да ми каже най-лесния вариант или път по който мога да взема все пак нещо от него?
Имам 50 м2 идеални части от дворно място 214 м2 в широк център на град Варна.
Имам нотариален акт на името на баща ми който чичо ми му е направил навремето когато си е строил къщата в същото място, понеже парите му за строежа не му стигат иска помощ от баща ми да му даде лихвоточките си за да може фирмата строител да му довърши къщата.
Тогава и чичо ми му прехвърля тези въпросни 50 м2 идеални части от дворното място, но при строежа в самото място даже не остават и 20 м2 свободни във вид на пътеки.
Вече 7 години след смъртта на баща си се опитвам да се разбера с този мой чичо и той ми казва то нищо не струва, сега нямам пари годините си минават и аз плащам само някакви даначета не са кой знай какво ама ми се трупат там.
Нямам право на достъп и никога не съм имал достъп до местото.
Изпратих му нотариална покана за доброволна делба или там както му се казва не
зная,така и нищо.
Обясниха ми че мога да му търся пари за пропуснати ползи и да му наложа наем(ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА?)
Мога ли ако го осъдя за наем този наем да го насоча към погасяване на кредит,и той-ако не плаща този наем какво се прави даже и след като е осъден.
Колко време се водят такива дела какво бихте ме посъветвали.
Мога ли да получа право на ползване идеална собственост с реално ползване.
Може би ситуацията ми не е чак толкова сложна но за мен е много неясна.
Ако тук има Юрист занимаващ се с подобни дела би ли поел моя случай и от печелившата страна ли съм или е загуба на време и пари ?
БЛАГОДАРЯ ВИ.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с наследнически имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с наследнически имот
Мисля че заради Вашите ид.ч. от имота има начин да му наковете наем по съдебен ред, но също така мисля че цената на този наем няма да е достатъчна да погасява вноските по кредита (зависи колко е). Все пак по добре 1 от колкото 0, но няма да е лесно! Това си е хъкъ работа за адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|