Закупили сме жилище с идеални части от дворното място, разпределено между съсобствениците.Едният от съдружниците на фирмата строител"Кабел Експрес Сервиз-2007"купува с нотариален акт издаден след нашето
закупуване на имота , отново от строителя само паркоместата в целия двор,поставя бариера на входа и допуска собствениците на жилища в този имот срещу заплащане.Твърди, че са направени промени в стрителните книжа и тъй като под двора има подземни паркоместа ,откритите паркоместа представляват покрив на подземните гаражи, а нашите идеални части се падали някъде под подземните гаражи. Аз отказах да платя за паркиране и така със строителния кран ми е поставил две огромни палета с бетонни блокове и блокирал колата ми, която според него се намира в чужда частна собственост.Допустимо ли е съставянето на неговия нотариален акт без съгласието на нито един от собствениците на жилища в този имот?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на паркоместа върху чужди идеални части от двор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на паркоместа върху чужди идеални части от двор
Как така ще продава покрива на гаражите? Ми той може и покрива на сградата да продаде някой ден... и да ви иска наем за това че ви пази от дъжда.
Кат е толкоз гявол - да си взима собствеността и да си я маха от вашите идеални части, върхо които се намира. Нали сам е казал, че гаражите са ВЪРХУ ВАШАТА собственост? Да ви плаща наем за това че я ползва.
Кат е толкоз гявол - да си взима собствеността и да си я маха от вашите идеални части, върхо които се намира. Нали сам е казал, че гаражите са ВЪРХУ ВАШАТА собственост? Да ви плаща наем за това че я ползва.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Хахахаха , много яко са го измислили.
Взимайте документите и при колега и после в съда.Това е единственото решение.
А относно колата жалба до прокуратурата , няма право да задържа по този начин автомобила.Не може да претендира право на задържане относно колата , защото според мен е придобил фактическата власт върху нея неправомерно, като самоволно я е обградил с бетонни блокове.
Може и владелчески иск , ако не ви се занимава с прокуратурата.
Но и жалбата да се пише от адвокат , успех!
Взимайте документите и при колега и после в съда.Това е единственото решение.
А относно колата жалба до прокуратурата , няма право да задържа по този начин автомобила.Не може да претендира право на задържане относно колата , защото според мен е придобил фактическата власт върху нея неправомерно, като самоволно я е обградил с бетонни блокове.
Може и владелчески иск , ако не ви се занимава с прокуратурата.
Но и жалбата да се пише от адвокат , успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Има ли някакво развитие по този казус ?
- sonriso
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|