- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Участие на бенефициер в договор за делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Участие на бенефициер в договор за делба
Здравейте! Интересувам се от следния казус. Майка ми купува апартамент с договор за покупко-продажба в моя полза, в който договор аз не съм страна и не съм се подписвал и съм наречен бенефициер. Сега предстои договор за доброволна делба. Въпросът ми е следния: Кой трябва да участва в договора за доброволна делба, аз самостоятелно, двамата с майка ми или само майка ми като страна по договора за покупко-продажба? Благодаря предварително за компетентните Ви мнения!
- theshwarz
- Младши потребител
Re: Участие на бенефициер в договор за делба
Въпросът би имал някакъв смисъл , само ако ще се дели имота , предмет на споменатия договор в полза на 3 л.В такъв случай отговарям- theshwarz Вие сте собственик на идеалната част и само Вие трябва да участвате като страна в договора за доброволна делба.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря за отговора! Апартаментът, който е купен от майка ми няма да се дели, а се прави общ договор за доброволна делба между останалите съсобственици в ЖСК. В този случай пак ли сам ще участвам или с майка ми, тъй като към апартамента има купена идеална част/кв.м./ от дворното място и майка ми в отделна точка от нотариалния акт за покупка е записала, че си запазва правото да ползва апартамента докато е жива. При това положение в договора за делба трябва ли да се изпише това условие!
- theshwarz
- Младши потребител
theshwarz написа:Благодаря за отговора! Апартаментът, който е купен от майка ми няма да се дели, а се прави общ договор за доброволна делба между останалите съсобственици в ЖСК. В този случай пак ли сам ще участвам или с майка ми, тъй като към апартамента има купена идеална част/кв.м./ от дворното място и майка ми в отделна точка от нотариалния акт за покупка е записала, че си запазва правото да ползва апартамента докато е жива. При това положение в договора за делба трябва ли да се изпише това условие!
С документите и при адвокат.Без да се прочете можем само да гадаем.
- REVOLUTION
- Активен потребител
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... 1730#p1730 Не, че споделям мотивите, но някои състави във ВКС, не възприемат възможността вещно право да е предмет на такъв договор..
- n_ikito
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|