- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
64 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)
Здравейте, надявам се да не нарушавам условията на сайта.
Ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми помогнете в моя случай!
Тази вечер излязох с колата и отидох на кафе с мои приятели. Тръгнах преди тях, но портфейла ми изпадна от якето без да видя. Паркирах пред нас, излязох и заключих колата и в този момент се приближи полицай от една патрулка и в същото време втора патрулка спря точно под терасата ми. Поискаха ми личен документ, който аз не можах да представя, защото портфейла беше в кафето. Уведомих ги за същото и започнаха да ми съставят АКТ. През това време звъннах на баща ми и се показа на терасата и видя всичко случващо се. След 2 минути дойдоха приятелите ми и ми донесоха документа. След като показах личната карта, бях принуден от полицаите да подпиша АКТ-а. Имам 3ма свидетели: баща ми и 2ма приятели. Чл. 61, ал2. от ЗМВР може би ще ми помогне - как ще ме посъветвате, какво да правя? Допълнителни сведения, жалби и т.н. - помогнете!
П.П. В акта пише, че съм нарушил Чл. 6 от ЗБЛД.
Благодаря!
П.П. номер 2: Ето какво възражение по АКТ-а спретнах, моля за съвет от по-компетентни!
Благодаря ви най-искрено и честит празник, българи!
Ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми помогнете в моя случай!
Тази вечер излязох с колата и отидох на кафе с мои приятели. Тръгнах преди тях, но портфейла ми изпадна от якето без да видя. Паркирах пред нас, излязох и заключих колата и в този момент се приближи полицай от една патрулка и в същото време втора патрулка спря точно под терасата ми. Поискаха ми личен документ, който аз не можах да представя, защото портфейла беше в кафето. Уведомих ги за същото и започнаха да ми съставят АКТ. През това време звъннах на баща ми и се показа на терасата и видя всичко случващо се. След 2 минути дойдоха приятелите ми и ми донесоха документа. След като показах личната карта, бях принуден от полицаите да подпиша АКТ-а. Имам 3ма свидетели: баща ми и 2ма приятели. Чл. 61, ал2. от ЗМВР може би ще ми помогне - как ще ме посъветвате, какво да правя? Допълнителни сведения, жалби и т.н. - помогнете!
П.П. В акта пише, че съм нарушил Чл. 6 от ЗБЛД.
Благодаря!
П.П. номер 2: Ето какво възражение по АКТ-а спретнах, моля за съвет от по-компетентни!
Благодаря ви най-искрено и честит празник, българи!
Последна промяна anhibg на 30 Юни 2012, 19:32, променена общо 2 пъти
- anhibg
- Младши потребител
Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос
Моето лично мнение е, че не одобрявам действията на служителите и не ги считам за правилни. От посочените възражения мисля, че би трябвало да се постигне желания ефект. Само не съм съгласен с посоченото в т.3 относно случаите в които могат да искат лична карта. Там сте посочил, че не са налице никое от изброените условия, но то е там - за проверка на редовността на лични документи (не цитирам точно текста, няма смисъл). Колкото до паспорта не знам защо не са го счели за личен документ, явно са започнали да пишат акта и не са знаели какво да правят с него след това. Предполагам, че началника им ще оправи тая работа, дано да съм прав.
"There is no justice, only I exist."
-
djandarin - Потребител
Направо са се престарали тези служители, значи. Може да са начинаещи и да са решили да печелят точки. Могат да наложат глоба по смисъла на чл. 80 ал.1 т.5 от ЗБЛД, ама чак пък закопчаване и задържане...Пък и в крайна сметка човекът е удостоверил самоличността си, представил е , макар и със закъснение, своята лична карта.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря ви най-искрено за отговорите! Премахнах си т.3 от допълнителните факти, замених я с т.4 и направих лека корекция на същата.
Имам един допълнителен въпрос, ако може да ми отговорите и на него - има ли смисъл цитата на полицая със закопчаването или е възможно да влоши ситуацията ми? И като цяло някои други корекции, които да направя преди да внеса текста в полицията?
Благодаря.
Имам един допълнителен въпрос, ако може да ми отговорите и на него - има ли смисъл цитата на полицая със закопчаването или е възможно да влоши ситуацията ми? И като цяло някои други корекции, които да направя преди да внеса текста в полицията?
Благодаря.
- anhibg
- Младши потребител
Не, такива цитати са излишни. Пуснете си точните възражения срещу конкретния акт. Явно са подходили емоционално хората, случват се и такива работи понякога. Може наскоро да са постъпили и още да са неопитни. Добавете и факта, че сте представил документа за самоличност, макар и по - късно, но преди окончателно изготвяне на акта и причините да не можете да го представите своевременно.
- nk7702n
- Старши потребител
Хубаво цитирате текста, но човека вече каза, че е представил паспорт. Никъде не е записано, че точно лична карта трябва да се представи. По смисъла на ЗБЛД това е личен документ, така че върши работа. А и толкова стриктното му спазване чак да съставят акт пред дома му е някакси ненужно и пресилено.
Относно цитатите наистина е по-добре да ги махнете. Просто сте написал накрая на възраженията си, че не целите да упреквате нещо служителите, но ако цитирате думите им става точно това.
Относно цитатите наистина е по-добре да ги махнете. Просто сте написал накрая на възраженията си, че не целите да упреквате нещо служителите, но ако цитирате думите им става точно това.
"There is no justice, only I exist."
-
djandarin - Потребител
Защо са били само две патрулките?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Защо са били само две патрулките?
Защо, повече ли трябваше да бъдат?
П.П. Сигурно са търсели някого, едва ли са се разхождали за разнообразие..
- nk7702n
- Старши потребител
По света е достатъчно да покажеш ксерокопие на паспорта ... няма проблеми. Паспорта по-добре да стои в сейфа на хотела.
А по отношение личните документи, и то така си пише в ЗБДС:
...
Чл. 7. (1) Гражданите, притежатели на български лични документи, са длъжни да ги пазят от повреждане, унищожаване или загубване.
И нали имат база данни, там пише доста повече от това в личната карта.
Добре, че не са гръмнали човека.
Между другото, мога да Ви разкажа един виц, или няколко.
...
Чл. 7. (1) Гражданите, притежатели на български лични документи, са длъжни да ги пазят от повреждане, унищожаване или загубване.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Къде е това по света? В кои държави ? Давай, да чуем!? Въпреки че има специална тема.
- nk7702n
- Старши потребител
Нещо се умълчаха "колегите". Айде бе, къде пише, че трябва да се показва оригиналът, и то незабавно?
Или ровкате в момента, кой кой е?
Още със стъпването на българска територия, и елемент с фуражка "на уво" те гледа злобно ...
Е, няма такава полиция по света, честно!
Не само оръжие трябва да Ви забранят.
Или ровкате в момента, кой кой е?
Още със стъпването на българска територия, и елемент с фуражка "на уво" те гледа злобно ...
Е, няма такава полиция по света, честно!
Не само оръжие трябва да Ви забранят.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
nk7702n написа:Къде е това по света? В кои държави ? Давай, да чуем!? Въпреки че има специална тема.
Ядосах се, преди време едно приятелче с двойно гражданство го закопчаха за 24 часа , за лична карта, каквато никога не си е вадил. Ей така, мина през Милата Родина, и го закопчаха , с цирков спектакъл в центъра на столицата. Два паспорта им показа...
Това е широка тема, nk7702n. Няма да ни стигне форума. Дори в държава, за която се говори , че е най-полицейската.
Между другото, ровкат. Току що ми даде съобщение.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:По света е достатъчно да покажеш ксерокопие на паспорта ... няма проблеми. Паспорта по-добре да стои в сейфа на хотела.
...
Искам да чуя вица. Може да е по-смешен от глупостите, които си изписал до тук.
П.П. "По света" собственика на паспорта необходимо ли е да ходи в банката за да тегли пари например, или може някой да покаже снимката му заедно с копието от паспорта?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
kuzdov написа:..."По света" собственика на паспорта необходимо ли е да ходи в банката за да тегли пари например, или може някой да покаже снимката му заедно с копието от паспорта?
Е-хеее, "колега", не ги усвоихте тия скъпи технологии Мъка, мъка
То вица току що Вие си го сътворихте
Има банкомати, драги Еволюция, какво да правиш...
Ми , помисли малко, заплатата и аванса как ти ги дават? А от къде идват паричките за заплатата и аванса, ми от такива като мене, дето данъци плащат, ама това е фикция, няма да го разбереш
Наскоро попитах в една банка в София, защо банкомата пред банката не ми иска лична карта, и защо жена ми неможе да плаща с моята банкова карта . И знаете ли какво ми отговориха? Че не ги интересувало, такива били разпорежданията.
По света, драги, никой не ми е искал документ за самоличност при плащане с карта, дори в банка при теглене в брой Това си е запазена марка на нашия милиционерски гений
А, да. И в Русия. Там един "колега" на летището биеше печати на билетите при влизане. А моя - електронен (това, колега, означава, че нямаш билет на хартия ) И м викам, сложи печат ето тук - на екрана на монитора. Атой гледа, гледа, "дайте си билета" разправя. Добре , че си бях направил разпечатка на резервацията, та положи печат колегата
А и това, две патрулки да се изсипят пред блока на човека, един час служебно време да мине, циркове да правят. Добре, че се е въздържал, е не им е казал нещо лично. Или, недай си боже, да се изплаши и да побегне. Ми, щяха да го гръмнат, като стой та гледай.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ами, то като се замисли човек, тука при нас сигурност няма, защото " престъпният гений" работи без почивка, та затова и лична карта в оригинал да покажеш, пак не е сигурно дали не е фалшикат / не знам на новите дали вече някой не е разработил нещо подобно вече /, та сигурно затова хората не вярват на нищо, какви електронни технологии, какви други неща... Българите се прочухме навсякъде, не само в Европа, ами чак в Щатите с престъпните си деяния, фалшиви дебитни карти, измами с интернет - банкиране и т.н., хората трябва вече да ни плащат за ноу - хау ...
П.П. И на мен ми звучи много странно, ама оня ден отивам в банката и понеже скоро ще ми изтече валидността на л.к., служителката ми каза, че трябвало да оставя в банката копие от новата, само защото имам сметка там. Това не е ли смешно и нелогично?
П.П. И на мен ми звучи много странно, ама оня ден отивам в банката и понеже скоро ще ми изтече валидността на л.к., служителката ми каза, че трябвало да оставя в банката копие от новата, само защото имам сметка там. Това не е ли смешно и нелогично?
Последна промяна nk7702n на 04 Мар 2012, 12:58, променена общо 2 пъти
- nk7702n
- Старши потребител
Re: ....
До тук имате само едната версия и вече заклеймихте актосъставителя и цялата им гилдия.
Някой да се сети, че "лъжата и отричането" са също форма на защита?
anhibg,
ако се установи това, което твърдите, то с една мотивирана резолюция адм. нак. п-во ще бъде прекратено.
Я, още едно нарушение.
А две патрулки на едно място, по едно и също време не говори за случайност, но и вие си знаете.
Някой да се сети, че "лъжата и отричането" са също форма на защита?
anhibg,
ако се установи това, което твърдите, то с една мотивирана резолюция адм. нак. п-во ще бъде прекратено.
anhibg написа:....Паркирах пред нас, излязох и заключих колата
Я, още едно нарушение.
А две патрулки на едно място, по едно и също време не говори за случайност, но и вие си знаете.
- Гост.
- Старши потребител
Re: ....
poli_g написа:...anhibg написа:....Паркирах пред нас, излязох и заключих колата
Я, още едно нарушение. ...
Нали това разправям, виц след виц, неизброими Ама то , първосигналното ...
Но все още се питам, защо 2, а не 5 патрулки, примерно
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ако не конкретизираш изявлението си, emilgrigorov, смятай, че си ме поставил в обективна невъзможност да отговоря.
- Гост.
- Старши потребител
Защо две патрулки и защо пред нас е излишна информация, която няма отношение по темата: най-важното съм написал в първия пост.
Извинявай, но не разбрах какво съм нарушил. ?
anhibg написа:....Паркирах пред нас, излязох и заключих колата
Я, още едно нарушение.
Извинявай, но не разбрах какво съм нарушил. ?
- anhibg
- Младши потребител
64 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Административно право
|
|