Преди 2 години ме хванаха с над 1,2 промила, осъдиха ме по бързата процедура на 6 месеца без книжка и 12 месеца пробация+обществен труд. Мина почти година откакто ми е изтекла пробацията и трябва да минат още 2 да ми се изчисти СС (заради което не можах да почна работа в много добра компания).
Хванаха ме 2 път с 0,6 промила преди 1 месец. Книжката ми е във 2-ро РПУ или в КАТ (не се знае, защото си прехвърляха топката, но не това ме тревожи).
Питанката ми е какво следва сега?
ЕДИТ: конското ми е четено, искам правни отговори, моля
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Второ хващане с алкохол
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Второ хващане с алкохол
Ако концентрацията на алкохол е установена по надлежния ред:
лишаване от свобода до 2 год - по всяка вероятност условна присъда;
глоба от 100 до 300 лв.
лишаване от право да управляваш МПС - около година.
В количествено отношение прогнозите ми може да не са точни.
глоба от 100 до 300 лв.
- rama
- Потребител
Това ми е 2-ро престъпление (да се разбира нямам никакви други нарушения в полицията по никакви поводи). Затвор ми се струва твърде пресилена присъда.
Допълвам: концентрацията на алкохол е установена с дрегер, без даване на кръв по мое желание и двата случая и без да оспорвам нищо после.
ПС: да разбирам ли, че ще има отново съд и пробация задължително?
Допълвам: концентрацията на алкохол е установена с дрегер, без даване на кръв по мое желание и двата случая и без да оспорвам нищо после.
ПС: да разбирам ли, че ще има отново съд и пробация задължително?
- shnureaga
- Младши потребител
Съд задължително.
Пробацията е мираж.
Не става въпрос за затвор, а за т. нар. условно осъждане. Налага се наказание лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага за срок минимум 3 години.
Пробацията е мираж.
Не става въпрос за затвор, а за т. нар. условно осъждане. Налага се наказание лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага за срок минимум 3 години.
- rama
- Потребител
Какъв беше дрегера? марка, модел
Без да се обиждаш, ама не те бива в прогнозите. Хич. Не само в количествено, но и в качествено отношение.
Без сръдни, пак повтарям.
rama написа:Ако концентрацията на алкохол е установена по надлежния ред:
глоба от 100 до 300 лв.
Без да се обиждаш, ама не те бива в прогнозите. Хич. Не само в количествено, но и в качествено отношение.
Без сръдни, пак повтарям.
Последна промяна poli_g на 30 Яну 2012, 01:41, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Пробацията е мираж.
Мираж в какъв смисъл?
За мен пробацията е важна, защото ако я има аз няма да мога да излизам в чужбина, а е силно вероятно да ми се наложи - поради работа (служба).
Поли : здравей Не ми отговори на ЛС и реших да пусна тема, аджеба да знам какъв ще го ям
Какъв беше дрегера? марка, модел
Еми то няма значение, важното е, че нещата (фактите) са такива, описани по-горе...
ПС: консултирайки се и размишлявайки - има ли възможност адвоката ми да поиска "дълъг срок без книжка" + NO пробация (да мога да излизам в чужбина) и/или какви са другите варианти?
- shnureaga
- Младши потребител
Еми..... аз пък отдавам значение на тея дреболии, защото са важни и защото си граничен( а и да не беше, пак така), ама като няма значение.....
Виж какво пише в постановлението( ако са те привлекли), ако ли още не- в акта.
Виж какво пише в постановлението( ако са те привлекли), ако ли още не- в акта.
- Гост.
- Старши потребител
.
Последна промяна shnureaga на 30 Яну 2012, 21:11, променена общо 3 пъти
- shnureaga
- Младши потребител
[b]Ако концентрацията на алкохол е установена по надлежния ред:[/b
Няма сърдене. Няма и реабилитация. Ако са завършили един и същи колеж със съдията може и да бъде оправдан /говори се за такъв случай в Англия/. Все пак не съм видял документ, а гадаем по написаното от човека.
За мен нещата си отиват към 343б, ал.2 , вр. 343г - условна с лишаване от права.
Няма сърдене. Няма и реабилитация. Ако са завършили един и същи колеж със съдията може и да бъде оправдан /говори се за такъв случай в Англия/. Все пак не съм видял документ, а гадаем по написаното от човека.
За мен нещата си отиват към 343б, ал.2 , вр. 343г - условна с лишаване от права.
- rama
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|