начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Връчване на АУАН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връчване на АУАН

Мнениеот seagul » 05 Яну 2012, 12:09

Здравейте,
Бих искал да попитам някой който е вещ в административното право дали е законна следната ситуация при връчване на АУАН от Общинска полиция в гр. Варна.
В средата на 2011 г. м. Юни камера от видеоконтрола в гр. Варна заснима моят автомобил в нарушение неправилно паркиране (което всъщност е престой за да се качи човек) на автобусна спирка. На следващия ден аз напуснах страната във връзка с работата ми е се завърнах в края на месец ноември.
Шофирайки автомобила си през този месец (януари 2012) без да съм направил каквото и да е нарушение патрул на Охранителна полиция ме спря в гр. Варна изиска документите и заяви че ме издирват от Общинска полиция. На въпроса ми защо (до този момент аз нямах уведомление от тях, а и някой да ме е търсил на моят адрес мен ме е нямало, не е оставено и уведомление в пощата) ми отговарят, че когато техните колеги пристигнат ще ми кажат. След 30 мин. ПРИНУДИТЕЛНО чакане на един от най-натоварените булеварди във Варна затруднявайки движението се появи кола на Общинска полиция с трима служители (с което служителите на МВР станаха общо 5 и полицейските автомобили 2:)))) ситуацията се изясни и ми връчиха АУАН за неправилно паркиране без да носят снимка от видеоконтрола и понятно аз много трудно си спомних за какво става въпрос (изтекли са 6 м.)
Въпроса ми е може ли някой да ме задържа ПРИНУДИТЕЛНО по този начин едва ли не като престъпник за да ми връчи акт при положение, че дори и едно писмо не са ми пратили. Нямам претенции за нарушението аз съм за правилата и ще си платя глобата но това което се случи не ми се струва редно. Колко пари струваше това връчване на данъкоплатеца в което са ангажирани 5-ма служители и два полицейски атомобила за нарушение на стойност 50 лв. ??????
seagul
Нов потребител

Re: Връчване на АУАН

Мнениеот djandarin » 07 Яну 2012, 19:03

seagul написа: Колко пари струваше това връчване на данъкоплатеца в което са ангажирани 5-ма служители и два полицейски атомобила за нарушение на стойност 50 лв. ??????

Много уместен въпрос, на който за жалост никой не може да Ви отговори... :?
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот pita6toto » 10 Яну 2012, 21:07

Ами не знам точно, но със сигурност много по-малко, от колкото ще струва на същия този данъкоплатец да мине делото през двете съдебни инстанции при обжалването на НП :twisted:

П.П. сори обаче си от Варна, така че няма как да жалиш това НП. Вашият адм. съд счита, че НП за глоби по ЗДвП до 50 лв са необжалваеми съгл. чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ :lol:
pita6toto
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 19 Яну 2012, 00:06

Нашият административен съд, Вашият административен съд - ха, ха !?!
Всеки областен град си има трайна съдебна практика по всеки въпрос /докато самият съд не си я промени, след преосмисляне на вътрешното убеждение, нищо че нормата си е същата/.
Еднаквото прилагане на закона не беше ли важен принцип в правовата държава?
Време е Върховният административен съд да стане по-активен в основното си предназначение?
Защо тълкувателните решения са толкова малко на брой през последните години? Отгоре май изглежда че всичко е спокойно, но корабът си потъва. Нека всяка страна да може да иска спиране на което и да е дело до постановяване на тълкувателен акт от Върховен съд при противоречива съдебна практика /късният резултат от това ще е положителен със сигурност/. Аргументът че съда щял да бъде претоварен не е съществен - да си назначат още съдии. Нека да има справедливост и предвидимост в съдебната ни система.
И ако може някак си ВАС да обърне внимание на противоречивата практика на административните съдилища по ЗАНН, в касационната инстанция - докога решаването на еднакви спорове ще зависи от случайни фактори като мястото на извършване на нарушението.
В този свят всичко е субективно и относително, но винаги има надежда ! :wink:
iva_sh
Потребител

Мнениеот seagul » 23 Яну 2012, 18:17

doc03 написа:
seagul написа:Здравейте,
................................................ и уведомление в пощата) ми отговарят, че когато техните колеги пристигнат ще ми кажат. .......................................................................................................... може ли някой да ме задържа ПРИНУДИТЕЛНО по този начин едва ли не като престъпник за да ми връчи акт при положение, че дори и едно писмо не са ми пратили. Нямам претенции за нарушението аз съм за правилата и ще си платя глобата но това което се случи не ми се струва редно. Колко пари струваше това връчване на данъкоплатеца в което са ангажирани 5-ма служители и два полицейски атомобила за нарушение на стойност 50 лв. ??????

Никой не Ви задържа ПРИНУДИТЕЛНО, а изпълнявате устно разпореждане на орган на МВР. Ако не сте съгласен - изпълнявате го, а после можете да обжалвате и него.

За писмата и уведомленията - те, както и телефонните обаждания са за сметка ЛИЧНО на служителите, тъй като и хартията за писане и телефонната сметка - и двете си ги плащат лично. Докато при Вашия случай 5 служители са си в работно време, тече си им заплата, а горивото и автомобилите са си за сметка на бюджета на МВР.

Капишчи ?!?

А БЮДЖЕТА НА МВР ОТ КЪДЕ СЕ ЗАХРАНВА С ПАРИЧКИ НАЛИ ОТ ДАНЪЦИ Т.Е. ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА :))

UNDERSTOOD ?!?
seagul
Нов потребител

Мнениеот seagul » 26 Яну 2012, 12:16

ДО DOC3

АЗ ГЛОБИТЕ СИ ГИ ПЛАЩАМ Г-Н ПОЛИЦАЙ И АКО ЧЕТЕШ ВНИМАТЕЛНО ЩЕ ПРОЧЕТЕШ, ЧЕ НЕ СЪМ ПРОТИВ
ГЛОБИТЕ А ПРОТИВ НЕРАЗУМНОТО ПИЛЕЕНЕ НА СРЕДСТВА. КОЛКОТО ДО ДАНЪЦИТЕ АЗ СЪМ СИ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА ПРЕДИ 15 Г. И ГИ ПЛАЩАМ В ЕДНА ПО ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА КЪДЕТО СЕ ХАРЧАТ КАКТО ТРЯБВА НО МИ Е ЖАЛ ЗА ХОРАТА КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ ТУК И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. КОЛКОТО ДО ТОВА, ЧЕ ПОЛИЦАЯ СИ ПЛАЩАЛ ТОВА ИЛИ ОНОВА ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ШАПКАТА МИ АЗ СЪМ РАБОТИЛ В СИСТЕМАТА ОТ 1990 ДО 1996 И НАПУСНАХ ИМЕННО ЗАРАДИ ХОРА С ПОДОБНО НА ТВОЕТО МИСЛЕНЕ. МИЗЕРИЯТА ПРИ ВАС СЕ ДЪЛЖИ НА:
1. БЕЗХАБЕРИЕ
2. БЕЗХАБЕРИЕ
3. БЕЗХАБЕРИЕ

ЕТО И НЯКОИ ПРОСТИ ЦИФРИ 7 000 000 ГРАЖДАНИ / 60 000 ПОЛИЦИЯ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА С ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ И ТОЛКОВА СЛАБО РАБОТЕЩА ПОЛИЦИЯ И ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ КОГАТО ОСТАНЕТЕ ПО-МАЛКО НО КАЧЕСТВЕНИ ХОРА ТОГАВА ЩЕ СПРЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ХАРТИЯТА И Т.Н. А ДОКАТО СТЕ НАВЕДЕНИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СЪС СРЕДНОВЕКОВНО МИСЛЕНЕ ЩЕ Е ТАКА.
ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ПОЛИЦАИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ КОИТО ВЪПРЕКИ ВСИЧИ БОКЛУЦИ КОИТО ГИ ЗАОБИКАЛЯТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ !!!

БЮДЖЕТА СЕ ФОРМИРА ОСНОВНО ОТ ДАНЪЦИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО КОЕТО СИ ИЗБРОИЛ Е ТОЛКОВА МАЛЪК ПРОЦЕНТ, ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДОРИ ДА СЕ СПОМЕНАВА
seagul
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 28 Яну 2012, 02:06

seagul написа:..... АЗ СЪМ РАБОТИЛ В СИСТЕМАТА ОТ 1990 ДО 1996 ......
Като какъв, щото май не си бил полицай? Видно е от следващото ти изречение
ЕТО И НЯКОИ ПРОСТИ ЦИФРИ 7 000 000 ГРАЖДАНИ / 60 000 ПОЛИЦИЯ Що реши, че всичките тия хора са полицаи, нали уж си работил в "системата" ?- ....... ДОКАТО СТЕ НАВЕДЕНИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СЪС СРЕДНОВЕКОВНО МИСЛЕНЕ ЩЕ Е ТАКА.А що, ти в "цивилизованата държава" сигурно си гордо изправен пред началниците си :roll: ?.....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Яну 2012, 08:59

seagul написа:ДО DOC3

АЗ ГЛОБИТЕ СИ ГИ ПЛАЩАМ Г-Н ПОЛИЦАЙ И АКО ЧЕТЕШ ВНИМАТЕЛНО ЩЕ ПРОЧЕТЕШ, ЧЕ НЕ СЪМ ПРОТИВ
ГЛОБИТЕ А ПРОТИВ НЕРАЗУМНОТО ПИЛЕЕНЕ НА СРЕДСТВА. КОЛКОТО ДО ДАНЪЦИТЕ АЗ СЪМ СИ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА ПРЕДИ 15 Г. И ГИ ПЛАЩАМ В ЕДНА ПО ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА КЪДЕТО СЕ ХАРЧАТ КАКТО ТРЯБВА НО МИ Е ЖАЛ ЗА ХОРАТА КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ ТУК И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. КОЛКОТО ДО ТОВА, ЧЕ ПОЛИЦАЯ СИ ПЛАЩАЛ ТОВА ИЛИ ОНОВА ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ШАПКАТА МИ АЗ СЪМ РАБОТИЛ В СИСТЕМАТА ОТ 1990 ДО 1996 И НАПУСНАХ ИМЕННО ЗАРАДИ ХОРА С ПОДОБНО НА ТВОЕТО МИСЛЕНЕ. МИЗЕРИЯТА ПРИ ВАС СЕ ДЪЛЖИ НА:
1. БЕЗХАБЕРИЕ
2. БЕЗХАБЕРИЕ
3. БЕЗХАБЕРИЕ

ЕТО И НЯКОИ ПРОСТИ ЦИФРИ 7 000 000 ГРАЖДАНИ / 60 000 ПОЛИЦИЯ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА С ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ И ТОЛКОВА СЛАБО РАБОТЕЩА ПОЛИЦИЯ И ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ КОГАТО ОСТАНЕТЕ ПО-МАЛКО НО КАЧЕСТВЕНИ ХОРА ТОГАВА ЩЕ СПРЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ХАРТИЯТА И Т.Н. А ДОКАТО СТЕ НАВЕДЕНИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СЪС СРЕДНОВЕКОВНО МИСЛЕНЕ ЩЕ Е ТАКА.
ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ПОЛИЦАИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ КОИТО ВЪПРЕКИ ВСИЧИ БОКЛУЦИ КОИТО ГИ ЗАОБИКАЛЯТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ !!!

БЮДЖЕТА СЕ ФОРМИРА ОСНОВНО ОТ ДАНЪЦИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО КОЕТО СИ ИЗБРОИЛ Е ТОЛКОВА МАЛЪК ПРОЦЕНТ, ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДОРИ ДА СЕ СПОМЕНАВА

Вие как разбрахте постващият към коя категория спада - към работещите или към безхаберните? И кой полицай може самоволно да действа, без да се съобразява с началника, все пак има йерархия в тия служби, пък и във всяка друга служба и работа си има. И защо с такъв едър шрифт, искате да си наложите мнението ли? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Яну 2012, 12:19

seagul написа:Здравейте,
Бих искал да попитам някой който е вещ в административното право дали е законна следната ситуация при връчване на АУАН от Общинска полиция в гр. Варна.
В средата на 2011 г. м. Юни камера от видеоконтрола в гр. Варна заснима моят автомобил в нарушение неправилно паркиране (което всъщност е престой за да се качи човек) на автобусна спирка. На следващия ден аз напуснах страната във връзка с работата ми е се завърнах в края на месец ноември.
Шофирайки автомобила си през този месец (януари 2012) без да съм направил каквото и да е нарушение патрул на Охранителна полиция ме спря в гр. Варна изиска документите и заяви че ме издирват от Общинска полиция. На въпроса ми защо (до този момент аз нямах уведомление от тях, а и някой да ме е търсил на моят адрес мен ме е нямало, не е оставено и уведомление в пощата) ми отговарят, че когато техните колеги пристигнат ще ми кажат. След 30 мин. ПРИНУДИТЕЛНО чакане на един от най-натоварените булеварди във Варна затруднявайки движението се появи кола на Общинска полиция с трима служители (с което служителите на МВР станаха общо 5 и полицейските автомобили 2:)))) ситуацията се изясни и ми връчиха АУАН за неправилно паркиране без да носят снимка от видеоконтрола и понятно аз много трудно си спомних за какво става въпрос (изтекли са 6 м.)
Въпроса ми е може ли някой да ме задържа ПРИНУДИТЕЛНО по този начин едва ли не като престъпник за да ми връчи акт при положение, че дори и едно писмо не са ми пратили. Нямам претенции за нарушението аз съм за правилата и ще си платя глобата но това което се случи не ми се струва редно. Колко пари струваше това връчване на данъкоплатеца в което са ангажирани 5-ма служители и два полицейски атомобила за нарушение на стойност 50 лв. ??????

Ще отклоня въпросът ви за статистиката, защото сте некоректен в посочване на бройките( от 96, когато сте работил там до 2010 редукцията в броя на служителите е от порядъка на 6500).
Но, като човек работил в системата, на вас това, което съм повдигнала не ви ли говори нещо? Да сте страничен наблюдател- да ви разбера невежеството, но е непростимо за юрист и човек, работил в тази структура да твърди посоченото.
seagul написа:КОЛКОТО ДО ДАНЪЦИТЕ АЗ СЪМ СИ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА ПРЕДИ 15 Г. И ГИ ПЛАЩАМ В ЕДНА ПО ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА

Е, тогава какво се притесняваш как се харчат моите пари? Да съм ти делегирала правомощия в тази насока?
Не се съсредоточаваш в нарушението си, но си толкова обстоятелствен относно процедурата по връчване на акта( където, апропо, няма нарушения). как да те намерят, за да ти връчат акта, като теб все те няма? Ако не ти дадат възможност да посочиш кой е управлявал заснетото МПС ще писнеш- нарушиха ми правата! Когато все пак те открият и ти дадат шанс да обясниш- кофти разпределят ресурсите си, но за нарушението, което явно си извършил- мълчиш.
Явно в цивилизованата държава така се прави. Де да знам- ние на село нищо не знаем.
Хе, сетих се за едни думи на Каранедев- "кога стана циганче, и кога ти почерня продължението на гръбначния стълб".

pita6toto,
какво да обжалва, като е заснет с техническо средство? Сроковете ли не са му наред или нарушението не е извършено? Пък и нарушение в установените процесуални правила, с оглед изложеното, не съзирам. Та, к`ъв му е проблема, освен, че трябва да понесе санкцията.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот seagul » 28 Яну 2012, 22:42

АМИ ХАЙДЕ ПОСОЧИ КОЯ ОТ ТОЧКТЕ В ТАБЛИЦАТА НЕ Е ПОЛИЦИЯ
АКО СМЯТАШ, ЧЕ "ИНСТИТУТА ПО ПСИХОЛОГИЯ" ИЛИ "КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА" ИЛИ КОЯТО И ДА Е ДРУГА СЛУЖБА КОЯТО НЕ СИ ВЕЕ ГАЩИТЕ ПО УЛИЦИТЕ НЕ Е ПОЛИЦИЯ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕШ. ПОЛЦИЯ НЕ ОЗНАЧАВА САМО УНИФОРМЕН ПОЛИЦАЙ НА УЛИЦАТА ИЛИ ЦИВИЛЕН ТАКЪВ. ЧАСТ ОТ ПОЛИЦИЯТА Е ДОРИ И СЕКРЕТАРКАТА НА НЯКОГО СИ, ЗАЩОТО С РАБОТАТА СИ "ДОПРИНАСЯ" ЗА ОБЩОТО ДЕЛО НА МВР.
ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ, ЧЕ В ЕДНО ПРОИЗВОДСТВЕНО ПРЕДПРИЯТИЕ РАБОТНИЦИ СА САМО ПРЯКО ЗАЕТИТЕ В ПРОИЗВОДСТВО- ДА АМА НЕ, ЗАЩОТО КРАЙНИЯ ПРОДУКТ ЗАВИСИ ОТ РАБОТАТА НА ДИРЕКТОРА ДО ПОСЛЕДНИЯ ОБЩ РАБОТНИК.
ИНАЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ АДМИНСТРАТИВНИЯ ЩАТ Е СИЛНО РАЗДУТ НО ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЗА ДОБРО ИЛИ ЛОШО
seagul
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 28 Яну 2012, 23:33

След последния коментар, просто няма вече какво да се коментира :roll: ..... Чистачката кака Пена и тя е полицай.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Назад към Административно право