начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Мнениеот mmichele » 27 Дек 2011, 18:30

Здравейте!Преди около 3 месеца под жилищната кооперация в, която живея отвориха пекарна.От тогава всяка нощ точно в 03.30 се започва тропане, тряскане и сън няма.Обърнах се към управителите и собствениците, но отговорът беше:-ООООО не бъркате това не е от нас ние имаме хора за нощно време, но не вдигаме шум търсете си от къде е.....Обръщам се с молба към всички-кажете ми, какво да правим- цялото семейство за 3 месеца заприличахме на вампири :mrgreen:
mmichele
Младши потребител

Re: ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Мнениеот TheOldMan » 27 Дек 2011, 22:07

А съгласие от вас да преустроят помещението в пекарна взели ли са? Ако сте го подписали... да сте мислили. Ако не сте го подписали - сезирайте кметството, РДНСК, ХЕИ, който се сетите. Преустройството на помещение от един вид в друг е свързано със задължително взимане на писмено съгласие на преките съседи.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 28 Дек 2011, 11:14

Благодаря за бързият отговор :D- какво да Ви кажа това е жилищна кооперация в централната част на София и отдолу има магазини, които постоянно се отдават под наем-до този момент това същото помещение се отдаваше за магазин от самият му собственик и ние не сме имали такива нощни проблеми.Но за съгласие категорично, никой не ни е питал чисто и просто си направиха пекарната, както те си решиха, като например печките и мивките са им под ъгловият ми диван в хола ми, а най-лошото е, че шумът е толкова ужасен, че ние които сме през един етаж от тях го чуваме отделен е въпроса с менюто им, като например миризмата на чесново хлебче в 03 часа посред нощ :evil:
mmichele
Младши потребител

Мнениеот kirile » 28 Дек 2011, 18:33

Единственото , което можете да направите е да подадете жалба до Районната администрация и да поискате проверка , дали обекта е законен - с разрешение за строеж и удостоверение за въвеждане в експлоатация като пекарна. Ако резултатът е незаконен строеж , можете да поискате премахването , респективно затварянето на обекта.
kirile
Потребител

Мнениеот chilio » 04 Яну 2012, 14:34

Вероятно и сигнал до Инспекция по труда, за да проверят дали персоналът се осигурява и има работни графици за извънреден нощен труд в диапазона 22-6 ч...
chilio
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Яну 2012, 15:36

Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2012, 00:42

toni_sf написа:Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.

Въпроса е дали е имало ОС на ЕС, дали са взимани разрешения от собствениците за преустройството, дали обекта отдолу изобщо е легитимен... така че може да има много печеливши ходове.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 06 Яну 2012, 14:10

toni_sf написа:Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.

Както вече споменах никой нищо не е подписвал- до този момент това е било магазин отделен от нашата ЕС-има си отделен собственик.Така се даваше с годините под наем от собственик за магазин, който максимум работеше до 19часа и никога не е имало оплаквания, но сега вече с това през нощта...... :evil:
mmichele
Младши потребител

Мнениеот chilio » 07 Яну 2012, 00:04

mmichele написа: магазин отделен от нашата ЕС-има си отделен собственик.

Моля, прочетете закона за ЕС, за да се убедите, че всеки обект, намиращ се в същата сграда, и съставляващ неразделна част от нея (в смисъл не пристройка в двора например) - в това число всички магазини, гаражи, мазета и складове, представлява част от етажната собственост. Магазините, като част от сградата, трябва да участват в ОС, трябва да внасят своите вноски в бюджета на сградата, както и да изпълняват правилата за вътрешния ред, решенията на ОС и т.н.
chilio
Нов потребител

Мнениеот kirile » 08 Яну 2012, 14:51

Проверете дали има издадено разрешение за строеж - промяна на предназначението от магазин на фурна , ако няма издадено такова , подайте жалба до РДНСК за незаконен строеж. Тази промяна на предназначението не изисква вашето съгласие , затова е възможно да има издено разрешение за строеж , което не знаете.
kirile
Потребител

Мнениеот nasko_69 » 26 Яну 2012, 22:36

kirile написа:Проверете дали има издадено разрешение за строеж - промяна на предназначението от магазин на фурна , ако няма издадено такова , подайте жалба до РДНСК за незаконен строеж. Тази промяна на предназначението не изисква вашето съгласие , затова е възможно да има издено разрешение за строеж , което не знаете.

Единствения верен отговор до момента. Магазините на партерните етажи, се проектират и изграждат като отделен обект от сградата. Дори в някой случаи, те се въвеждат в експлоатация отделно и независимо от останалите етажи на сградата. За промяна на предназначението им, текущи ремонти и основни ремонти, не е необходимо съгласие и уведомяване на представителите на ЕС. Необходимо е само съответното разрешение от общината. Въпросните магазини участват в поддръжката на елементи от сградата, които са пряко свързани с експлоатацията й. Но не и с ремонти на стълбища и други такива.
nasko_69
Младши потребител

Назад към Етажна собственост