начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Постановление на основание чл.80 т.5 от ЗБЛД

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постановление на основание чл.80 т.5 от ЗБЛД

Мнениеот vinovniq » 16 Яну 2012, 20:56

Моля за съвет-на 18.04.2011г.ми бе извършена проверка на ЛД,за съжаление ги бях забравил,при което ми бе съставен акт,който пристигна днес 16.01.2012г.
"С което виновно е нарушил чл.6 от ЗДБЛ,поради което на основание на чл.52(22) от ЗАН постановявам.............. на основание чл.80 т.5 от ЗБЛД налагам глоба в размер на 100 лв."
Искам да попитам подлежи ли на обжалване не самият акт,а размера на глобата тъй като определената е безсилна сума за мен,на този етап.Какви действия да предприема,и при евентуално обжалване възможно ли е да ми наложат по-висока глоба.Благодаря предварително!
vinovniq
Нов потребител

Re: Постановление на основание чл.80 т.5 от ЗБЛД

Мнениеот sadiata » 17 Яну 2012, 12:53

Наказателното постановление, с което ви е наложена глоба в размер на 100 лева подлежи на обжалване в седем дневен срок от датата на връчване пред съответния районен съд като първа съдебна инстанция,а решението на районен съд подлежи на обжалване по касационен ред пред съответния административен съд на основанията посочени в НПК. Когато постановлението за налагане на глоба е обжалвано то не се изпълнява до окончателното приключване на оспорването му по отношение на законосъобразността му.
sadiata
Потребител

Назад към Административно право