начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

имат ли право да искат такива документи?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имат ли право да искат такива документи?

Мнениеот essol » 22 Ное 2011, 18:40

ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ПОПИТАМ
имат ли право ЖАНДАРМЕРИЯ,поне така пишеше на зелените им жилетки:
спират ме с служебния пикап (собственост на частна фирма) ,искат документи(мои и на автомобила) в реда на нещата .. и след това се започва ДАЙТЕ МИ ДОГОВОР ДА ВИДИМ ВИЕ КАКЪВ СТЕ В ТАЗИ ФИРМА ?
ИМА ТЕ ЛИ КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА ТЕЗИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ (които сам купил за лични нужди) ?

благодаря!
essol
Нов потребител

Re: имат ли право да искат такива документи?

Мнениеот teogeo » 22 Ное 2011, 19:49

essol написа:ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ПОПИТАМ
имат ли право ЖАНДАРМЕРИЯ,поне така пишеше на зелените им жилетки:
спират ме с служебния пикап (собственост на частна фирма) ,искат документи(мои и на автомобила) в реда на нещата .. и след това се започва ДАЙТЕ МИ ДОГОВОР ДА ВИДИМ ВИЕ КАКЪВ СТЕ В ТАЗИ ФИРМА ?
ИМА ТЕ ЛИ КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА ТЕЗИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ (които сам купил за лични нужди) ?

благодаря!

По една "случайност" съм служил там :) Тогава имаше и наборници.
На въпроса Ви - да, имат такива правомощия (включват - опазване на обществения ред, провеждане на оперативно-издирвателни действия и т.н.). В стария ЗМВР ги имаше подробно описани в глава 8 или 9-та... Ама в новия не мога да ги намеря.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Административно право