начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:23

Добър ден,
заглавието е въпросът ми. Трябва ли ЕТ да се казва напр. ЕТ "Стоян Стоянов" или ЕТ"Дограма-Стоян Стоянов" или може само ЕТ "Дограма" или ЕТ"Дограма-Стоянов" или и аз не знам как? Може ли някой накратко да ми обясни?

Благодаря предварително.

Заб.: Името е примерно, всяка прилика с реални лица е случайна.
Стоянов

Re: Трябва ли в името на ЕТ да са имената на регистриращия?

Мнениеот krkamenova. » 30 Яну 2004, 16:28

Колега, отговорът на Вашия въпрос е изрично уреден в Търговския закон. Цитирам:

Чл. 59. Фирмата на едноличния търговец трябва да съдържа без съкращения личното и фамилното или бащиното име, с което е известен в обществото.
krkamenova.

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:42

Благодаря за бързия отговор, казано ли е в ТЗ и нещо за последователността в името, т.е. ако мога пак да използвам горния пример:
ЕТ"Дограма-Стоян Стоянов" и ЕТ"Стоян Стоянов-Дограма" са възможни?
Стоянов

Мнениеот Стоянов » 30 Яну 2004, 16:50

А как стои въпросът с името на латиница, трябва ли също да бъде дадено при регистрацията?
Стоянов

Мнениеот bzzz » 30 Яну 2004, 18:12

Оправи ми дограмата на прозореца и ще ти регистрирам ЕТ-ъто така както го искаш.
bzzz

Мнениеот Гери » 30 Яну 2004, 19:47

Пък на мен ако ми смените дограмичката в нарочената за детска стая :) ще Ви консултираме 1 година :)))
Гери

Мнениеот jenny_m » 03 Фев 2004, 21:12

Разбира се, че трябва.Аз също имам фирма и ме накараха като я правя да си впиша и името ЕТ ".Заря- Иван Петров " например.
jenny_m
Потребител

Мнениеот Vese* » 03 Фев 2004, 21:20

gospodin Stoqnov, nqma nikakvo znachenie kyde shte si slojite "dograma" - ta - otpred ili otzad na imeto, no v registraciqta imeto zadyljitelno trqbva da e na bylgarski, kakto i na vsichki oficialni dokumenti, koito izdavte (mojete da vkluchvate i latinskata versiq ako jelaete, no imeto trqbva zadyljitelno da figurira i na bylgarski). na vsichki ostanali mesta moje da si go pishete na latinica.
Vese*

Мнениеот ddds » 03 Фев 2004, 22:56

Geri, da ne bi da iska6 da ni iznenada6 s naslednik?
ddds

Назад към Търговско право