начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Относно АКТ от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно АКТ от КАТ

Мнениеот alfa_hunter_rs » 15 Авг 2011, 22:26

Здравейте ! Въпроса е следния на 11.05.2011 ми писаха АКТ за превишена скоросрт :) така. Аз тогава не се усетих да напиша възражение

за следните неща- беше нощ а по ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА пишеше, че колите на КАТ трябва да са сигнализирани и да са на видно място скрити зад храст ; не се сештам кои член беше но го пишеше, също така бяха застанали в засада без пряка видимост към пътя, също така не проверх дали радара им е тариран - радарите за контрол се тарират на 3 месеца по закон

Не съм много сигурен, но доколкото си спомням АКТа трябва да излезе в 10 дневен срок от написването му. АКТа още не е излязал, и въпроса ми по конкретно мога ли да ги съдя за това, че АКТа още не е излязал, и така да кажа за нанесени ми морални и психологически щети за неизлизането на АКТа в срок :)
И към кои адвокат да се обърна по конкретно.

Аз съм от Русе, АКТа ми го писаха в Плевен :) питах в КАТ- Русе там ми казаха, че незнаят кога ще излезе и че са ми го писали когато е влизал в сила новия закон и незнаели дали АКТа ми е писан по новия или по стария закон. Разликата била, че по стария губя точки, пари (по-малко) и май без книжка за месец; а по новия само пари към 100 лв. без точки и загуба на книжка:)

Благодаря предварително :)
alfa_hunter_rs
Нов потребител

Re: Относно АКТ от КАТ

Мнениеот kuzdov » 17 Авг 2011, 22:29

Да вземеш да почетеш малко закони, преди да пишеш глупости ли :roll: ? Като за начало ЗДвП и ЗАНН ще ти свършат работа.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Re: Относно АКТ от КАТ

Мнениеот backstage » 25 Авг 2011, 00:16

Колега, alfa_hunter_rs, не знам кои закони сте чел точно, но сте се объркал. В ЗДвП не пише дали патрулите трябва да са зад, пред, отстрани, или отгоре на храста. Относно АКТА - той не излиза, той вече Ви е бил съставен. Сега можете само да чакате Наказателното Постановление. Инструктивният срок за неговото издаване е 1 месец. А преклузивният е установен в чл. 34 от ЗАНН: "Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението..." Не виждам как ще съдите административнонаказателния орган. Най-много да обжалвате НП, но дори и да спечелите, вие няма да осъдите АНО, а просто наказанието Ви ще бъде отменено или изменено.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Назад към Административно право