начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

неподписан АУАН от свидетеля

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неподписан АУАН от свидетеля

Мнениеот reg_reg1 » 14 Юли 2011, 20:30

Здравейте!
Съставен е АУАН по ЗДвП за превишена скорост. В акта е посочен само един свидетел - очевидец на извършвенато на нарушението и на съставянето на акта /колегата на полицая актосътавител. Посоченият свидетел обаче НЕ СЕ Е ПОДПИСАЛ в акта. Така акта е биз подпис на свидетел. Друг свидетел по акта няма. В момента обжалвам НП.
Въпросът ми е това нарушение представлява ли самостоятелно основание за отмяна на НП / защото друго не мога да открия/. Страховете ми са, ако този свидетел бъде разпитан от съда / АНО е направил такова искане, както и искане за разпит на актосъставителя/, и потвърди, че е присъствал на нарушението и на съставянето на АУАН, но просто е забравил да се подпише в акта, това ще санира ли нарушението от неподписването.
Ще съм задължен ако постнете практика на съдилищата, по възможност административни. Благоря.
reg_reg1
Потребител

Назад към Административно право