начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Отнето СУМПС- тест за психологическа годност

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнето СУМПС- тест за психологическа годност

Мнениеот kalinb » 21 Юни 2011, 18:12

Здраевйте, отнето ми е СУМПС по чл. 343г от НК за 6 месеца. Административното наказание изтича месец септември. Според закона за движение по пътищата следва да се явя на тест за психологическа годност преди да си получа от КАТ СУМПС. Въпросът ми е следният. Мога ли преди изтичане на наказанието да се явя на този тест (в закона не намерих да пише нещо подобно или не съм успял да го разтълкувам правилно) или трябва да изчакам наказанието да изтече и чак тогава мога да се явя? А дали мога да се запиша преди изтичане на наказанието, а да се явя след като изтече то, защото, доколкото разбирам, след записване за това психологическо изследване се чака доста време, докато стане възможно човек да се яви на него.
kalinb
Нов потребител

Re: Отнето СУМПС- тест за психологическа годност

Мнениеот B_Simeonov » 25 Юни 2011, 09:14

Изтичането на срока на наказанието е задължително условие за допускане до психологическото изследване. Записано е изрично в Наредбата, която регламентира този въпрос
B_Simeonov
Младши потребител

Re: Отнето СУМПС- тест за психологическа годност

Мнениеот kalinb » 25 Юни 2011, 12:10

Много благодаря за отговора, не знам как съм пропуснал да видя това, извинявам се:
(4) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2010 г.) Лицата по чл. 1, ал. 1, т. 1 и 5 се явяват на психологическо изследване преди явяване на изпита за придобиване на правоспособност за управление на МПС, а лицата по чл. 1, ал. 1, т. 6 и 7 - след изтичане на срока на наказанието.

Предполагам мога да се запиша предварително (преди изтичане на наказанието) с дата след изтичане на наказанието.
kalinb
Нов потребител

Назад към Административно право