начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да премахна забрана за напускане на страната наложена

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложена

Мнениеот yminkov » 20 Апр 2011, 09:17

bobotnik написа:Задължително! Все пак дълговете ти висват на името след изп.дело, а то е на базата на изп. лист. Така, че всички длъжници са "лоши". Или на този който ти е давал информацията просто не му се е занимавало с тебе. Кога ти дадоха тази информация от ГП?

Служителят, който ми даде информацията ми цитира текстове от заповедта. Това се случи на 14.04.2011год. След това още няколко пъти звънях (когато си подадох документите за паспорт и след това когато го получих) и когато ги питах за тази практика за "добрите длъжници" потвърждаваха (улучвах различни дежурни и 3-те пъти). Относно тези изпълнителни листи не всички имат. Аз например нямам. От НАП са изпратили предложение до ОД на МВР и те ми налагат забраната. Нито изпълнителни листи, нито дело... нищо освен забраната.
yminkov
Младши потребител

Мнениеот bobifon » 25 Апр 2011, 12:38

Здравейте , след побликуването в Държавен весник бр.32 Вторник, 19 април 2011 г.
Забраната за напускане на страната при неплатени данъци, такси и осигуровки за над 5000 лв., както и при съдебно признати задължения към физически и юридически лица, падна окончателно.
РЕШЕНИЕ № 2
София, 31 март 2011 г.
по конституционно дело № 2 от 2011 г.

Някой знае ли сега каква уловка има защото Българските закони са много плъзгави, отново под кой закон ще бъде прехвърлено това безаконие да ти земат личните документи за дългове. Да е нзабравяме че, в България всичко се купува с пари и Банките със сигурност са се погрижили добре за поредния апсурд.
Питането ми е такова след обявяването на тези точки за противо конституциони и тяхната отмяна,дали е наистина . И ако има влезли такива забрани дали след обнародването на това решение в ДВ. автоматично се отменят забраните или трябва да се атакуват в съда ? Моля компетентни мнеия,благодаря ви предварително.
bobifon
Нов потребител

Мнениеот hidden » 25 Апр 2011, 18:08

bobifon написа:И ако има влезли такива забрани дали след обнародването на това решение в ДВ. автоматично се отменят забраните или трябва да се атакуват в съда ?

Не става автоматично, следва да бъдат отменени служебно от МВР или да бъдат обжалвани пред административния съд.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот bobifon » 26 Апр 2011, 15:36

hidden написа:
bobifon написа:И ако има влезли такива забрани дали след обнародването на това решение в ДВ. автоматично се отменят забраните или трябва да се атакуват в съда ?

Не става автоматично, следва да бъдат отменени служебно от МВР или да бъдат обжалвани пред административния съд.

Не ми е ясно това автоматично ли тръбва да го направи МВР или пак е свързано с съдебни процедури . И това решение каква сила има или трябва да се промени целият закон ?
bobifon
Нов потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 26 Апр 2011, 16:24

Който има зор досега да беше пробвал да мине държавната граница.
Говорих с едни познати от Гранична - получили указание ако не се лъжа дори преди обнародването на Решението - не спират длъжниците по 75, т. 5 и 6 - излизало им в системата - на кого на какво основание му е наложена мярката.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот dimityr_ » 03 Май 2011, 08:53

Здравейте във връзка със тази забрана и прелагането върху всеки един човек знам че МВР пращат на длъжника уведомлително писмо че му е премахната забраната по чл.75 т.6
dimityr_
Нов потребител

Мнениеот amonev » 04 Май 2011, 11:44

Това и да го видя няма да го повярвам. В момента даже пиша молба за сваляне на наложена забрана.
amonev
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 13 Май 2011, 23:12

няма проблем - пътувайте. След решението на КС заварените ПАМ по текстовете, обявени за противоконституционни просто не се изпълняват. Няма нужда да се ходи в съд. Ако все пак искате сигурност - просто пуснете молба до издателя на заповедта да бъде изрично отменена. Няма да ви откажат със сигурност.
iva_sh
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Май 2011, 01:05

И разноски, и разноски ...
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 15 Май 2011, 11:03

по въпроса за разноските се появи една съдебна практика - ако лицето е подало жалба до Административен съд, но органът веднага оттегли акта си преди да прати преписката комплектована в съда, се счита че не се дължат разноски - лицето е следвало да заяви искането си първо по административен ред, където не се дължат разноски. Сезирането на съда се оказва с отпаднал правен интерес, а при това основание за прекратяване на делото по чл. 156 от АПК няма възможност за присъждане на разноски.
iva_sh
Потребител

Мнениеот bobifon » 28 Май 2011, 14:07

Като чета какво е написано ми става ясно само едно че, май никой не е на ясно какво става господа има ли някой Юрист който може да ми каже какво трябва да правя. Моля ви ако не знаете или не сте сигурни просто не отговаряйте,аз зная Българина разбира от всичко.
Все пак хората учът доста години за тази професия.
Поправките ги четох много пъти но тук опира до тълкование ,защото БГ законите са много хлазгави а ,аз несам специалист в тази посока. Благодаря предварително на вскички компетентни отговори .
bobifon
Нов потребител

Мнениеот amonev » 28 Май 2011, 20:40

От написаното не разбра ли че трябва да напишеш молба до директора на ОД-то и да чакаш едно 7-10 дни докато свалят забраната? Ако не си, действай :D
amonev
Младши потребител

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложен

Мнениеот yminkov » 11 Юни 2011, 09:22

bobifon написа:Като чета какво е написано ми става ясно само едно че, май никой не е на ясно какво става господа има ли някой Юрист който може да ми каже какво трябва да правя. Моля ви ако не знаете или не сте сигурни просто не отговаряйте,аз зная Българина разбира от всичко.
Все пак хората учът доста години за тази професия.
Поправките ги четох много пъти но тук опира до тълкование ,защото БГ законите са много хлазгави а ,аз несам специалист в тази посока. Благодаря предварително на вскички компетентни отговори .

Всичко е много лесно. Пускаш молба до директора на ОД на МВР, в която е добре да се позовеш на РКС Νο. 2 и изчакваш. На мен точно така ми я свалиха. Подадох молбата и 2 седмици по-късно нямах забрана.
yminkov
Младши потребител

Мнениеот bobifon » 15 Окт 2011, 21:40

За съжеление няма как да пусна молба до началника на МВР, защото съм на 3500 км. от БГ , как мога да проверя дали имам наложена такавя мярка, има ли някъкъв линк кадето мога Онлаин да проверя това, и без това , това е нещо рутинно?
bobifon
Нов потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 30 Окт 2011, 14:23

До bobifon ,

Не сте си включил личните съобщения - в този форум трябва да ги включиш изрично.
На въпроса Ви - както съм го написала преди време, такава информация съм получила.
Иначе, на последния ви въпрос, още преди решението на КС, мой клиент в Англия, поръчител мисля беше, отишъл до Българското консулство за подмяна на личните документи, та от тях разбрал, че има наложена забрана, не искали да му издадат нов паспорт. Мисълта ми е, може би в Консулството, ще имат такава информация. За най-сигурно пратете нотариално заверено изрично пълномощно /заверено в консулството или при нотариус с апостил/ на свой доверен човек, който да провери изрично за вас, как стоят нещата. в Бг.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот silanapravoto » 26 Дек 2011, 20:37

iva_sh написа:няма проблем - пътувайте. След решението на КС заварените ПАМ по текстовете, обявени за противоконституционни просто не се изпълняват. Няма нужда да се ходи в съд. Ако все пак искате сигурност - просто пуснете молба до издателя на заповедта да бъде изрично отменена. Няма да ви откажат със сигурност.
а какво ще правя аз потарпевшия с наложените ПАМ по чл. 75 т.5 и т.6 с ЧСИ за нанесени вреди материјални и нематеријални за скоро 38 месечен домашен арест, без спроведено НП и с отнети загарнтираните от Конституцията на Р.България права за свободно движение вън границите на РБ. На ЧСИ И ДСИ като правно,относно јуюридически грамотни нищо не е пречило да прочетат частта от Конституцията която се занимава с основните права на гражданите и с вазможностите да се същите права ограничават в определени случаи, също така да не пренебрегват разни документи като ДИРЕКТИВА 38/2004 чието транспониране в българските закони е били толкова необходимо след влизането на РБ в ЕС. И каде е сега г-н kalahan 2008 със своите бла, бла , бла вместо отговори или обиди към участващите във форума от типа `квартални пияници и алкохолици които си губят времето тук` ...........вместо да си плаштат дълговете.
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 30 Дек 2011, 14:18

ако имате нерви, пари и време, можете да си наемете адвокат и да търсите обезщетения по общия исков ред, но трябва да докажете конкретни претърпени вреди. Решенията на КС действат за в бъдеще. Освен това административният орган, който издава заповедта за налагане на ПАМ често действа при обвързана компетентност, т.е. по всяка вероятност срещу него няма да бъде уважен иск за вреди.
iva_sh
Потребител

Мнениеот silanapravoto » 30 Дек 2011, 21:21

iva_sh написа:ако имате нерви, пари и време, можете да си наемете адвокат и да търсите обезщетения по общия исков ред, но трябва да докажете конкретни претърпени вреди. Решенията на КС действат за в бъдеще. Освен това административният орган, който издава заповедта за налагане на ПАМ често действа при обвързана компетентност, т.е. по всяка вероятност срещу него няма да бъде уважен иск за вреди.

Нещо не мога да разбера като чета горното написано за действието на Решенията на КС и за това което е в Решението от 31.03.2011 год което цитира``Установява противоконституционност на чл. 75, точки 5 и 6 от Закона за българските лични документи (обн., ДВ, бр. 93 от 1998 г., последно изменен ДВ, бр. 23 от 2011 г.) ``. Аз във всичките постове тук и в Правен свят винаги поставях въпроса , а това може да се проследи и провери, и към г-н Калахан, и г-жа Поли и многи други за които мога да кажа със сигурност да съ някакви хора от занаята нареченправо, зашто се служат с мярка по член който е противоконституционнен и не е в унусон с Директивата 38 /2004 на ЕС и с Протокол 4 от Европејската Комисија за правата на човека и да не цитирам повече. А винаги много от тези ``машинисти`` като г-н Калахан, г-н Хиден и подобни са говорили `бла, бла, бла....``И накрая да не беше се появил г-н Омбудсман Пенчев, който изглежда излезе най интилигентен и умен юрист от толкова български прависти,още щяхме да бъдеме с тази мярка която помогна де са исперът не малко пари от осигуровки ,данъци и банкови кредити и подобно. Затова аз ,на начин както ЧСИ-л ме е рекетирал и изнудвал и то с државен метод и топуз, аз ще го направя макар лично на свой начин, понеже за тези 30 месеца поне 20 пъти го молих да ми съдейства, но той само пишеше ``Остава без отговор``... нека е честита 2012 на всички форумци па чак и на моя умен господин бла бла Калахан
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот silanapravoto » 31 Дек 2011, 17:11

Уважаеми/a iva_sh ,
искам само да поясна след вчерашния малко наразбираем за многото форумци мой отговор някои моменти от него във връска с органите които налагаха прословутата мярка ПАМ по чл.75 т.5 и т.6 от ЗБЛД по искане на ЧСИ и ДСИ или саответни органи на НАП и подобни служби. Никога нито една дирекция на МВР нямаше своеволно без било каво искане от страна на горепосочените изпълнителни дейци на Темида да наложат тази мярка която граничеше или се приравняваше с мярката `` домашен арест``в границите на РБ. А и самата мярка е предложена на ЧСИ и ДСИ-и за употребление към длъжници за които е установено да имат движимо и недвижимо имущество, което с излизане в чужбина за много дълго време ще бъде недостъпно до опис от страна на Съдебните Изпълнители. А какав смисъл например и в моя случай имаше налагането на ПАМ от страна на ЧСИ Йордан Ценов 784 СГС, който от самото начало на ангажирането от страна на Взискателя по Изпълнителното дело,относно от неговия адвокат,знаеше че от моето движимо и недвижимо имущесво ,банкови сметки можеше да се офайди колкото от цървулите на босия. И вапреки това реши да ме изнудва и рекетира скоро 30 месеца, до Решението на КС през 2011 год. Така че и тримата съдии които имака по време на разглеждане на КД по искане на Омбудсмана за становиште по чл-75 специелно мнение,което е чак и цитирано в краја на Решението 2/2011 на КС че са сагласни с господин Пенчев ,но тази ПАМ е имала за цел да вразуми такива длажници които с бягство в чужбина са протакали изпълнителното дело, относно опис на имуществото. Та още един път питам, като е извршен опис и установен е капитала на длъжника в рамките на 0 до 1.000.000 лева например, или в рамките на цървулите на босия, зашто е използван господин Ц ВЕТАНОВ като средство за РЕКЕТИРАНЕ,ИЗНУДВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА И СВОБОДИ. Отговорете сега господа мадреци които също така се смеехте ехидно тук от трибуната на Монтанския ПУЦ който се надявам че повечето юристи от вас като предишната Фидосова сте завршили... хайде нека ви е честита новата 2011 година
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 15 Яну 2012, 22:46

струва ми се че всякакви претенции за обезщетения, основани на противоречие между забраните за напускане на страната по ЗБЛД и актове на ЕС, ще са обречени на неуспех, тъй като забраните по ЗБЛД са с диспозитив - да не се издава паспорт, но в ЕС може да се пътува от 2007 г. и с лична карта, които означава че тези забрани по никакъв начин не възпрепятстват пътуването в страни от ЕС. Колкото до останалите страни, за тях европейските директиви са неприложими.
iva_sh
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право