начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съсобственост и дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост и дарение

Мнениеот vili111 » 18 Апр 2011, 11:49

Моля за отговор на един въпрос за съсобственост на магазин.Аз притежавам 20 % от него и съсобственика , който има 55% иска да ми изкупи дела за буквално смешни пари.Доколкото набързо видях във форума (нямам много време да се ровя, че съм с две бебета) ако оформя дарение на някой друг човек не съм длъжна да му предлагам дела си първо на него(съсобственика).Той ме притиска, защото иска да прави ремонти и т.н. , аз реално искам да го продавам, но не и на такава смешна цена.В момента нямам време за адвокат, но ще отида, само това дарение ме заинтригува дали мога с него да го "заплашвам".Много благодаря!
vili111
Младши потребител

Re: Съсобственост и дарение

Мнениеот sunrise » 18 Апр 2011, 12:10

Ами Вие сте собственик и Вие определяте цената. Ако не му отърва може да продадете на друг, но на същата цена. Кандидат-купувача не може да определя цената.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vili111 » 18 Апр 2011, 15:25

Да, благодаря, така е, но все пак ако е дарение не съм длъжна да предлагам на съсобствениците покупка,нали?
vili111
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 18 Апр 2011, 16:41

може да го дариш на когото пожелаеш твоят дял, без да се допитваш до другия собственик
boiko_62
Потребител

Назад към Съсобственост и делба