начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ(БРАЧЕН ДОГОВОР)??????

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ(БРАЧЕН ДОГОВОР)??????

Мнениеот marietaivanova » 28 Мар 2011, 10:58

Здравейте,
имам нужда от компетентен съвет-дано да успеете да ми помогнете
омъжена съм от 2 години(много щастливо за сега :lol: )-предстои ни предобиване на ново жилище,главно със средства предоставени ни от баща ми и тук идва проблема-жилището в което живеем в момента е на съпруга ми от преди брака(и съответно само негова собственост) и баща ми иска да направим покупката на новото жилище по на4ин,по който аз при един евентуален развод да бъда защитена и съпруга ми да няма претенции относно имота-ние със съпруга ми нямаме против каквато и да е форма на договор-и тук идва въпроса ми-КАКВА Е НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА ПОД КОЯТО ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ? 4ЕТОХ ЗА БРАЧНИТЕ ДОГОВОРИ И МИ СЕ СТРУВА ДОБЪР ВАРИАНТ,НО ДОКОЛКО ИМА ДАВНОСТ И КЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВПИШЕ ,ЗА ДА Е ВАЛИДЕН?(ще е валиден ли за бъдещ имот или трябва да е посо4ен имота в самият договор-тоест ве4е да го имаме) ИЛИ ДРУГИЯТ ВАРИАНТ-ДАРЕНИЕ???ТАМ КАКВИ БИХА БИЛИ ПРОБЛЕМИТЕ?
Благодаря ви предварително!!!
marietaivanova
Нов потребител

Re: ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ(БРАЧЕН ДОГОВОР)??????

Мнениеот namakak » 31 Мар 2011, 21:54

Ако имате дете,съпругът ви дарява 1/2 на детето,а вашия баща 1/2 на внучето и на вас/детето му/.Като е тръгнало,поетапно и в бъдеще да е :lol: Нали всичко е в името на децата.
Може в един ден в нотариус и адвокат задължително,за да провери съпругът ви в агенция по вписванията.
Като ще е истински брачен договор,трябва всичко да е истински проверено,щом ще има и такъв договор.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2011, 22:58

Възможно е детето да продаде впоследствие неизгодно апартамента и така.

Не ми се струва мъдро да се дава на дете имот, но може би е решение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2011, 23:24

:roll: :x ...... Сключете брачен договор. И няма да стане така, както сте подходили- съветите в реална среща, че като чета какво е изписано- ще си извадите очетата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marietaivanova » 08 Апр 2011, 13:09

poli_g написа::roll: :x ...... Сключете брачен договор. И няма да стане така, както сте подходили- съветите в реална среща, че като чета какво е изписано- ще си извадите очетата.

:lol: няма-няма-за сега поне))))
интересува ме само дали наистина брачният договр е лигитимен и признат договор и къде трябва да бъде вписан,за да има давност(4етох,4е се вписва някъде-община май,но не ми стана много ясно)
а това с децата и имотите-не е вариант-ако искам да го продам или заложа примерно-няма как да стане :roll:
marietaivanova
Нов потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 08 Апр 2011, 13:28

Регистрирайте законов режим на разделност. Вие ще купите имота след регистрацията на избрания режим. Оттам насетне, който каквото придобие си става негова лична собственост, ако заедно плащате цената например, и двамата ще се впишете като купувачи - ще притежавате по една втора идеална част.
nevin_alibriam
Потребител

Назад към Съсобственост и делба