Здравейте,
имам нужда от компетентен съвет-дано да успеете да ми помогнете
омъжена съм от 2 години(много щастливо за сега )-предстои ни предобиване на ново жилище,главно със средства предоставени ни от баща ми и тук идва проблема-жилището в което живеем в момента е на съпруга ми от преди брака(и съответно само негова собственост) и баща ми иска да направим покупката на новото жилище по на4ин,по който аз при един евентуален развод да бъда защитена и съпруга ми да няма претенции относно имота-ние със съпруга ми нямаме против каквато и да е форма на договор-и тук идва въпроса ми-КАКВА Е НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА ПОД КОЯТО ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ? 4ЕТОХ ЗА БРАЧНИТЕ ДОГОВОРИ И МИ СЕ СТРУВА ДОБЪР ВАРИАНТ,НО ДОКОЛКО ИМА ДАВНОСТ И КЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВПИШЕ ,ЗА ДА Е ВАЛИДЕН?(ще е валиден ли за бъдещ имот или трябва да е посо4ен имота в самият договор-тоест ве4е да го имаме) ИЛИ ДРУГИЯТ ВАРИАНТ-ДАРЕНИЕ???ТАМ КАКВИ БИХА БИЛИ ПРОБЛЕМИТЕ?
Благодаря ви предварително!!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ(БРАЧЕН ДОГОВОР)??????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ(БРАЧЕН ДОГОВОР)??????
Ако имате дете,съпругът ви дарява 1/2 на детето,а вашия баща 1/2 на внучето и на вас/детето му/.Като е тръгнало,поетапно и в бъдеще да е Нали всичко е в името на децата.
Може в един ден в нотариус и адвокат задължително,за да провери съпругът ви в агенция по вписванията.
Като ще е истински брачен договор,трябва всичко да е истински проверено,щом ще има и такъв договор.
Може в един ден в нотариус и адвокат задължително,за да провери съпругът ви в агенция по вписванията.
Като ще е истински брачен договор,трябва всичко да е истински проверено,щом ще има и такъв договор.
-
namakak - Потребител
Възможно е детето да продаде впоследствие неизгодно апартамента и така.
Не ми се струва мъдро да се дава на дете имот, но може би е решение.
Не ми се струва мъдро да се дава на дете имот, но може би е решение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
...... Сключете брачен договор. И няма да стане така, както сте подходили- съветите в реална среща, че като чета какво е изписано- ще си извадите очетата.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: ...... Сключете брачен договор. И няма да стане така, както сте подходили- съветите в реална среща, че като чета какво е изписано- ще си извадите очетата.
няма-няма-за сега поне))))
интересува ме само дали наистина брачният договр е лигитимен и признат договор и къде трябва да бъде вписан,за да има давност(4етох,4е се вписва някъде-община май,но не ми стана много ясно)
а това с децата и имотите-не е вариант-ако искам да го продам или заложа примерно-няма как да стане
- marietaivanova
- Нов потребител
Регистрирайте законов режим на разделност. Вие ще купите имота след регистрацията на избрания режим. Оттам насетне, който каквото придобие си става негова лична собственост, ако заедно плащате цената например, и двамата ще се впишете като купувачи - ще притежавате по една втора идеална част.
- nevin_alibriam
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|