- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудителна делба или друго
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Принудителна делба или друго
Здравейте.Имам едно питане,което ме интересува.Имаме около 32 декара земеделски земи,не е едно цяло парче.Наследниците са 6,като всеки от тях иска нещо различно и никога не се е стигало да съгласие за доброволна делба,като частите на всички са равни.Аз искам да използвам моята си част,но този процес се точи вече 15 години може би,ако не и повече.Интересува ме имам ли право на принудителна делба или съдебна,не знам точното наименование,защото друг изход не виждам.Доколкото разбрах се тегли на някакъв принцип съответния размер от мястото и се предоставя на поискалия съдебната делба.Дали наистина е така и бързо ли става цялата процедура,това ме интересува,или се захващам с нещо,което пак ще се точи с години.
- dokybg
- Нов потребител
Re: Принудителна делба или друго
необходима ВИ е съдебна делба, а дали продължава дълго зависи от съделителите
- boiko_62
- Потребител
boiko_62 написа:необходима ВИ е съдебна делба, а дали продължава дълго зависи от съделителите
Е добре,но тогава какво ми е предимството,че делбата ще бъде съдебна,а не доброволна,като и в двата случая всичко зависи от съделителите.Няма ли вариант,в който си взимам парчето,което ми се полага без да имам претенции относно местонахождението му и прочие,т.е. каквото ми бъде определено от съда.
Аз най-много държа на това,че съда може да извърши делбата като разпредели имотите между съделителите,без да тегли жребий,в случаите когато съставянето на дялове и тегленето на жребий се оказва невъзможно или много неудобно.Не е ли моят случай точно такъв,че тегленето на жребий се оказва невъзможен или много неудобен,понеже винаги колкото пъти се е стигало до жребий,все половината го съботират.
- dokybg
- Нов потребител
Започне ли съдебна делба- неподелени няма да останете, освен ако не оттеглите всички исковете си.
Делата не се точат вече, както преди по 10 години. Това остана в историята.
Зависи в кой район сте, но повечето ми делби напоследък - първа фаза- от едно до три съдебни заседания( усложнения, накърнени запазени части, експертизи и прочее), втора - пак така.
След като доброволно не можете да се поделите, тогава намесете трети с власт, който да внесе порядък в отношенията ви.
п.п.
Трябва да поискате получаването на лични- потребителски панел, настройки на форума- отметка искам си личните, изпрати.
Бих и ще.
Делата не се точат вече, както преди по 10 години. Това остана в историята.
Зависи в кой район сте, но повечето ми делби напоследък - първа фаза- от едно до три съдебни заседания( усложнения, накърнени запазени части, експертизи и прочее), втора - пак така.
След като доброволно не можете да се поделите, тогава намесете трети с власт, който да внесе порядък в отношенията ви.
п.п.
Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения.
Трябва да поискате получаването на лични- потребителски панел, настройки на форума- отметка искам си личните, изпрати.
Бих и ще.
- Гост.
- Старши потребител
И ние сме 6 колена от наследници (общо 16) на земеделски земи. Сам заведох дело за делба срещу останалите наследници. Делото със всички фази приключи за 1,5 год. Ответниците искаха да теглим жребий , но не им се получи , останаха си само с искането , което не беше уважено от съда. Съдът реши и подели имотите по свое усмотрение. Всичко приключи с 3 съдебни заседания. Успех !
- kirile
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|