начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Придобиване на имот по давност

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Придобиване на имот по давност

Мнениеот bebitor » 06 Мар 2011, 16:34

sava написа: как точно ще падне в съда като сестрата по БЕЗСПОРЕН НАЧИН трябва да докаже съвладение.

:shock: :shock: :shock:
O sancta simplicitas!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kove5 » 09 Мар 2011, 01:59

здравейте!
нов съм във форума и ви моля за извинение ,ако нарушавам установени правила.
искам да започна обстоятелствена проверка,за да озаконя имот по давност. владея повече от 10 г едно место с дървена барака,която бе подпалена по невнимание от един пиян циганин потърсил подслон. искам да направя масивна ограда и стигнах до този казус с обстоятелствена проверка за придобиване на собственост върху имота. имота е в регулация,но на него няма масивна постройка(засега). намерих в нета молба-декларация,мисля да стартирам процедурата,но ме притеснява мълчаливия отказ. почти сигурен съм ,че в общината никой няма да си направи труда да ми отговори. има ли някой който да ми помогне и да ме посъветва,или да се заеме с проблема ми. става въпрос за София.
kove5
Нов потребител

можеПридобиване на имот по давност чрез обстоятелствена пров

Мнениеот kove5 » 09 Мар 2011, 02:03

здравейте!
нов съм във форума и ви моля за извинение ,ако нарушавам установени правила.
искам да започна обстоятелствена проверка,за да озаконя имот по давност. владея повече от 10 г едно место с дървена барака,която бе подпалена по невнимание от един пиян циганин потърсил подслон. искам да направя масивна ограда и стигнах до този казус с обстоятелствена проверка за придобиване на собственост върху имота. имота е в регулация,но на него няма масивна постройка(засега). намерих в нета молба-декларация,мисля да стартирам процедурата,но ме притеснява мълчаливия отказ. почти сигурен съм ,че в общината никой няма да си направи труда да ми отговори. има ли някой който да ми помогне и да ме посъветва,или да се заеме с проблема ми. става въпрос за София.
kove5
Нов потребител

Мнениеот naffoo » 13 Мар 2011, 19:29

Доста интересно се получи... да кажа само, че аз и семейството ми сме живяли в този имот винаги, а сестра ми го е напуснала през 1973, когато се е омъжила и не е живяла в нашия имот, аз съм плащал всички такси , данъци, по къщата е правен огромен ремонт (пазя си бележки и всякакви документи), та и че 3 свидетели ще намеря! Но искам да знам, като се стигне до нотариус, може ли след това като разбере сестра ми да ме съди пак???
naffoo
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 14 Мар 2011, 19:02

ДА!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kirile » 15 Мар 2011, 15:00

Аз имам 2 НА по обстоятелствена проверка за 2 помещения в сградата. В момента съседите ми по съдебен ред оспорват правото ми на собственост. Чакам решението на районен съд и после мога да ви кажа дали са успели , но по принцип всеки и всякога може да обжалва по съдебен ред какъвто и да било НА.

Имам въпрос към знаещите - каква е разликата в тежестта на различните видове НА , понеже има в предходните постове изказване по този въпрос ?
kirile
Потребител

Мнениеот bebitor » 15 Мар 2011, 16:01

НА си имат еднаква тежест. Друг е въпросът, че нямат магическа сила, както народа си мисли... Всичко може да се атакува.
Разликата произтича от това КАКВО УДОСТОВЕРЯВАТ НА. В случаите, когато удостоверяват волята на страните по една перфектна правна сделка, а НА е съставен по всички законови изисквания, сделката няма как да бъде успешно атакувана.
Когато е съставен НА въз основа на обстоятелствена проверка, важи абсолютно същото. Само че владението е тънка материя, не всеки, който ремонтира или плаща данъците или копа градинката е владелец и т.н. От там идват белите.
Много съм се смяла в данъчното, при подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ, след спечелен установителен иск. Служителката казва: "Нас не ни интересува съдебното решение (вписано при това). Дайте ни нотариален акт!!!" :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба