начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Придобиване на имот по давност

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Придобиване на имот по давност

Мнениеот bebitor » 06 Мар 2011, 16:34

sava написа: как точно ще падне в съда като сестрата по БЕЗСПОРЕН НАЧИН трябва да докаже съвладение.

:shock: :shock: :shock:
O sancta simplicitas!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kove5 » 09 Мар 2011, 01:59

здравейте!
нов съм във форума и ви моля за извинение ,ако нарушавам установени правила.
искам да започна обстоятелствена проверка,за да озаконя имот по давност. владея повече от 10 г едно место с дървена барака,която бе подпалена по невнимание от един пиян циганин потърсил подслон. искам да направя масивна ограда и стигнах до този казус с обстоятелствена проверка за придобиване на собственост върху имота. имота е в регулация,но на него няма масивна постройка(засега). намерих в нета молба-декларация,мисля да стартирам процедурата,но ме притеснява мълчаливия отказ. почти сигурен съм ,че в общината никой няма да си направи труда да ми отговори. има ли някой който да ми помогне и да ме посъветва,или да се заеме с проблема ми. става въпрос за София.
kove5
Нов потребител

можеПридобиване на имот по давност чрез обстоятелствена пров

Мнениеот kove5 » 09 Мар 2011, 02:03

здравейте!
нов съм във форума и ви моля за извинение ,ако нарушавам установени правила.
искам да започна обстоятелствена проверка,за да озаконя имот по давност. владея повече от 10 г едно место с дървена барака,която бе подпалена по невнимание от един пиян циганин потърсил подслон. искам да направя масивна ограда и стигнах до този казус с обстоятелствена проверка за придобиване на собственост върху имота. имота е в регулация,но на него няма масивна постройка(засега). намерих в нета молба-декларация,мисля да стартирам процедурата,но ме притеснява мълчаливия отказ. почти сигурен съм ,че в общината никой няма да си направи труда да ми отговори. има ли някой който да ми помогне и да ме посъветва,или да се заеме с проблема ми. става въпрос за София.
kove5
Нов потребител

Мнениеот naffoo » 13 Мар 2011, 19:29

Доста интересно се получи... да кажа само, че аз и семейството ми сме живяли в този имот винаги, а сестра ми го е напуснала през 1973, когато се е омъжила и не е живяла в нашия имот, аз съм плащал всички такси , данъци, по къщата е правен огромен ремонт (пазя си бележки и всякакви документи), та и че 3 свидетели ще намеря! Но искам да знам, като се стигне до нотариус, може ли след това като разбере сестра ми да ме съди пак???
naffoo
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 14 Мар 2011, 19:02

ДА!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kirile » 15 Мар 2011, 15:00

Аз имам 2 НА по обстоятелствена проверка за 2 помещения в сградата. В момента съседите ми по съдебен ред оспорват правото ми на собственост. Чакам решението на районен съд и после мога да ви кажа дали са успели , но по принцип всеки и всякога може да обжалва по съдебен ред какъвто и да било НА.

Имам въпрос към знаещите - каква е разликата в тежестта на различните видове НА , понеже има в предходните постове изказване по този въпрос ?
kirile
Потребител

Мнениеот bebitor » 15 Мар 2011, 16:01

НА си имат еднаква тежест. Друг е въпросът, че нямат магическа сила, както народа си мисли... Всичко може да се атакува.
Разликата произтича от това КАКВО УДОСТОВЕРЯВАТ НА. В случаите, когато удостоверяват волята на страните по една перфектна правна сделка, а НА е съставен по всички законови изисквания, сделката няма как да бъде успешно атакувана.
Когато е съставен НА въз основа на обстоятелствена проверка, важи абсолютно същото. Само че владението е тънка материя, не всеки, който ремонтира или плаща данъците или копа градинката е владелец и т.н. От там идват белите.
Много съм се смяла в данъчното, при подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ, след спечелен установителен иск. Служителката казва: "Нас не ни интересува съдебното решение (вписано при това). Дайте ни нотариален акт!!!" :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба