ПРИТЕЖАВАМ 5/16 ИДЕАЛНИ ЧАСТИ, ОПИСАНИ В НОТАРИАЛНИЯ АКТ, ОТ 761 КВ. М. ДВОРНО МЯСТО И 70 КВ. М. КЪЩА В СЪЩОТО ДВОРНО МЯСТО.ОСТАНАЛИТЕ ИДЕАЛНИ ЧАСТИ СА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНАТА.ВЪРХУ НЕЙНАТА ЗЕМЯ С ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ ИМА ОЩЕ 2 КЪЩИ. ВЪПРОСЪТ МИ Е:ВАЖИ ЛИ ЗА МЕН ЗАКОНА ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ И АКО НЕ - МОЖЕ ЛИ ДА ПРИСТРОЯВАМ БЕЗ ДА ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪСЕДИТЕ.ТРЯБВА ЛИ ДА ИСКАМ ТАКОВА ОТ ОБЩИНАТА.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДВОРНО МЯСТО СЪСОБСТВЕНОСТ СЪС ОБЩИНАТА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ДВОРНО МЯСТО СЪСОБСТВЕНОСТ СЪС ОБЩИНАТА
Е те тука ме утепа с първия изстрел "Право на ползване учредено от общината" и за кво точно ще я ползваш?
- sava
- Потребител
В случая ЗУЕС не намира приложение.Съгласие от съседите, ако това са хората " с право на ползване " на двете къщи, не Ви е необходимо, но ако става дума за други съседи(строеж на границата с друг имот), тогава - да. Колкото до общината, зависи какво предвижда действащия за имота ви план, кога е бил одобрен, и въз основа на горните факти ще следва да прецените какво да приложите- §8 от ПР на ЗУТ или чл.183 от ЗУТ.
- pldrumev
- Младши потребител
САМО ДА СЕ ИЗЯСНЯ...В НАТОРАЛНИТЕ АКТОВЕ НА СЪСЕДИТЕ НЕ Е ОПИСАНО ЧЕ ИМАТ СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ЗЕМЯТА....АЗ ПЛАЩАМ 5 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ДАНЪК ЗА ИМОТА ОТ ТЯХ...КЪЩАТА МИ СЕ НАМИРА НА 4 МЕТРА ОТ ЕДНАТА КЪЩА И НА 7 МЕТРА ОТ ДРУГАТА. НУЖНО МИ Е ДА ПРИСТРОЯ 2 КВ. М. КАТО РАЗСТОЯНИЕТО ДО ЕДНАТА ЩЕ СТАНЕ 3 М. (МИСЛЯ ЧЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ СМЕ В ЕДИН ДВОР) НЕОБХОДИМО ЛИ Е ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ТЯХ ЗА ПРИСТРОЯВАНЕТО ...КАКВА МИ Е ПОЛЗАТА ОТ СОБСТВЕНОСТТА НА ЗЕМЯТА ...САМО ТОВА ЧЕ ПЛАЩАМ ПО ГОЛЯМ ДАНЪК?
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
ПОЗДРАВИ ОТ РУСЕ
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
ПОЗДРАВИ ОТ РУСЕ
- sparow
- Нов потребител
Те предполагам, че и нямат собственост върху замята , а със суперфиция там доколкото не им бъркаш сервитутите , тяхното мнение не те брига.
- sava
- Потребител
ОТ КАЗАНОТО ДО ТУК РАЗБРАХ, ЧЕ ПОДПИСИТЕ НА СЪСЕДИТЕ НЕ МИ ТРЯБВАТ, А САМО НА ОБЩИНАТА. БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ВИ. ИМАМ ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: ВСИЧКИ СЪСЕДИ В ДВОРА ИМАМЕ ОБЩ ВОДОМЕР И СЛЕД ТОЗИ ВОДОМЕР ВСЕКИ СИ ИМА РАЗКЛОНЕНИЯ И СОБСТВЕН ВОДОМЕР..ИМА ЛИ НАЧИН И КАКЪВ Е ТОЙ ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ ОБЩИЯ ВОДОМЕР?
- sparow
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|