начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ДВОРНО МЯСТО СЪСОБСТВЕНОСТ СЪС ОБЩИНАТА

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДВОРНО МЯСТО СЪСОБСТВЕНОСТ СЪС ОБЩИНАТА

Мнениеот sparow » 05 Мар 2011, 22:05

ПРИТЕЖАВАМ 5/16 ИДЕАЛНИ ЧАСТИ, ОПИСАНИ В НОТАРИАЛНИЯ АКТ, ОТ 761 КВ. М. ДВОРНО МЯСТО И 70 КВ. М. КЪЩА В СЪЩОТО ДВОРНО МЯСТО.ОСТАНАЛИТЕ ИДЕАЛНИ ЧАСТИ СА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНАТА.ВЪРХУ НЕЙНАТА ЗЕМЯ С ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ ИМА ОЩЕ 2 КЪЩИ. ВЪПРОСЪТ МИ Е:ВАЖИ ЛИ ЗА МЕН ЗАКОНА ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ И АКО НЕ - МОЖЕ ЛИ ДА ПРИСТРОЯВАМ БЕЗ ДА ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪСЕДИТЕ.ТРЯБВА ЛИ ДА ИСКАМ ТАКОВА ОТ ОБЩИНАТА.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ! :shock:
sparow
Нов потребител

Re: ДВОРНО МЯСТО СЪСОБСТВЕНОСТ СЪС ОБЩИНАТА

Мнениеот sava » 05 Мар 2011, 22:10

Е те тука ме утепа с първия изстрел "Право на ползване учредено от общината" и за кво точно ще я ползваш?
sava
Потребител

Мнениеот pldrumev » 05 Мар 2011, 22:50

В случая ЗУЕС не намира приложение.Съгласие от съседите, ако това са хората " с право на ползване " на двете къщи, не Ви е необходимо, но ако става дума за други съседи(строеж на границата с друг имот), тогава - да. Колкото до общината, зависи какво предвижда действащия за имота ви план, кога е бил одобрен, и въз основа на горните факти ще следва да прецените какво да приложите- §8 от ПР на ЗУТ или чл.183 от ЗУТ.
pldrumev
Младши потребител

Мнениеот sparow » 05 Мар 2011, 23:06

САМО ДА СЕ ИЗЯСНЯ...В НАТОРАЛНИТЕ АКТОВЕ НА СЪСЕДИТЕ НЕ Е ОПИСАНО ЧЕ ИМАТ СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ЗЕМЯТА....АЗ ПЛАЩАМ 5 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ДАНЪК ЗА ИМОТА ОТ ТЯХ...КЪЩАТА МИ СЕ НАМИРА НА 4 МЕТРА ОТ ЕДНАТА КЪЩА И НА 7 МЕТРА ОТ ДРУГАТА. НУЖНО МИ Е ДА ПРИСТРОЯ 2 КВ. М. КАТО РАЗСТОЯНИЕТО ДО ЕДНАТА ЩЕ СТАНЕ 3 М. (МИСЛЯ ЧЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ СМЕ В ЕДИН ДВОР) НЕОБХОДИМО ЛИ Е ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ТЯХ ЗА ПРИСТРОЯВАНЕТО ...КАКВА МИ Е ПОЛЗАТА ОТ СОБСТВЕНОСТТА НА ЗЕМЯТА ...САМО ТОВА ЧЕ ПЛАЩАМ ПО ГОЛЯМ ДАНЪК?
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ. :D :D
ПОЗДРАВИ ОТ РУСЕ
sparow
Нов потребител

Мнениеот sava » 05 Мар 2011, 23:22

Те предполагам, че и нямат собственост върху замята , а със суперфиция там доколкото не им бъркаш сервитутите , тяхното мнение не те брига.
sava
Потребител

Мнениеот sparow » 06 Мар 2011, 10:52

ОТ КАЗАНОТО ДО ТУК РАЗБРАХ, ЧЕ ПОДПИСИТЕ НА СЪСЕДИТЕ НЕ МИ ТРЯБВАТ, А САМО НА ОБЩИНАТА. БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ВИ. ИМАМ ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: ВСИЧКИ СЪСЕДИ В ДВОРА ИМАМЕ ОБЩ ВОДОМЕР И СЛЕД ТОЗИ ВОДОМЕР ВСЕКИ СИ ИМА РАЗКЛОНЕНИЯ И СОБСТВЕН ВОДОМЕР..ИМА ЛИ НАЧИН И КАКЪВ Е ТОЙ ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ ОБЩИЯ ВОДОМЕР? :(
sparow
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба