защо считате, че глобата е по-тежко наказание от лишаване от право?
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
|
|
portokal написа:Зависи. Ако едното е по-тежко като вид и размер наказание, тогава - к`во, като е едно.
lexy21 написа:Случаят не е такъв.
portokal написа:Зависи. Ако едното е по-тежко като вид и размер наказание, тогава - к`во, като е едно.
само за някои - 11, 85A.Pato написа:НК не се ли прилага субсидиарно за неуредените в ЗАНН въпроси?
legallapsus написа:Определено аз ВИ обърках тотално.![]()
![]()
![]()
Всъщност нормата преди изменението предвижда кумулативна санкция глоба+ЛУМПС, а новата след изменението само глоба с минимум 300 лв.
Всъщност съда водещ се от чл. 3, ал. 2 ЗАНН приема логично новата норма за по-благоприятна и налага минимума по сегашната уредба.
Пък после били по-сурови глобите.
kontrol написа:само за някои - 11, 85A.Pato написа:НК не се ли прилага субсидиарно за неуредените в ЗАНН въпроси?Ма то тука за кое да го приложим се пита?
portokal написа:Нищо, де, тя дискусията на мен ми е интересна, на другите - не знам.
A.Pato написа:НК изброява наказанията в низходяща, а ЗАНН - във възходяща градация![]()
kontrol написа:legallapsus написа:Определено аз ВИ обърках тотално.![]()
![]()
![]()
Пък после били по-сурови глобите.
няма минимум, няма максимум - глобите са абсолютно определени и в двата случая
Когато законът обаче не се интересува нито от конкретния деец, нито от конкретния случай / санкцията е все 200 или все 300/, остава да е водещ вид на наказанието / разбиран и като тежест/ и комплексния х-р на санкцията / кумулативно определена/ по отменения текст.Две все трябва да е повече от едно.
Ами второто е по -благоприятно и според мен- дето е само глоба, макар и по -голяма.
Така излиза, че "10 лв. глоба и 5 години ЛП" е по-леко от "12 лв. глоба".portokal написа:Ми едното от двете кумулативни наказания е по-леко от всяка глоба, така че според мен ниската глоба е по-благоприятна, независимо с какво по-леко наказание е съчетана.
Назад към Административно право
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта