magodeoz написа:Поправям се. Камъкът е в градината на вещото лице.
ВЛ изготвя един вариант (не защото не знае, че може и повече, но.... ) и никой не оспорва и не иска нова СТЕ!
Мирише на съгласуваност в действията на двамата адвокати (двете страни).
|
|
magodeoz написа:Поправям се. Камъкът е в градината на вещото лице.
Интересно обаче как главният архитект е издал положително становище относно поделяемостта, при положение, че имотът не е реално поделяем (в смисъл – не може за всеки от съсобствениците да бъде обособен годен за урегулиране дял от общия имот - за онзи с 1/12 част би се получил УПИ с лице 1,40 м, дълбочина 43 м и площ 60 кв. м).
ВЛ изготвя един вариант (не защото не знае, че може и повече, но.... ) и никой не оспорва и не иска нова СТЕ!
Мирише на съгласуваност в действията на двамата адвокати (двете страни).
Ако съдът е приел експертизата на ВЛ (а не я е отклонил поради несъстоятелност) - значи, отпада въпросът дали може единия УПИ да остане в съсобственост при различни квоти.
l____ написа: Тези хора имат нещо в предвид. Имат! ... Всъщност, знам ли.
Никъде, разбира се, това не е казано / написано. И аз съм последният човек, който ще дописва ЗУТ, най-малкото поради факта, че не е писан от мен. Но това следва от самия смисъл на действието "прекратяване на съсобствеността".
Косвено следва и от текста на чл. 15 (3) от ЗУТ.
...При така зададените размери средноетажното по чл.19 застрояване (като част от по общото понятие устройство на територията) не може да се осъществи защото само фундаментите на една такава сграда не биха могли да се съберат в ширина от1,40м
чл.19 ЗУТ написа:(4) При делба на поземлените имоти по ал. 1 реално обособените части не могат да бъдат с размери по-малки от минимално определените в ал. 1, намалени най-много с 1/5.
Следва да посочите поне една норма, която Ви пречи да наричате това наистина малко УПИ - УПИ.Melly написа: ... нещо, което въобще не може да се нарече УПИ...
Melly написа:Затова считам, че допуснатата делба е нищожна, поради несъобразяване с нормите на закона.
Melly написа:Законодателните пропуски се "запълват" по тълкувателен ред. Така че, при делба, обособяване на УПИ с лице 1,50 м. е несъстоятелно.
Назад към Съсобственост и делба
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта