начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Франция възмутена от скандално решение на български съд

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Франция възмутена от скандално решение на български съд

Мнениеот system » 26 Яну 2011, 11:03

mi_lena написа:
system написа:
След тези безсмислици остава да кажем само "Амин !"

Здравей, system :)
Това повтарящо се твърдение "НИЕ ЮРИСТИТЕ" (с главни букви), изглежда ли ти достоверно? Изглежда си имаме нова Теомира :)

Здравей, mi_lena. Не съм сигурен. Отвлечените теми и празнодумието са същите. Но онази бше и злобна.
Но като стана дума пак за делото "Борилски" ще си позволя допълнение към поста си от снощи.
Независимо от крайния му резултат, това дело ще остане в историята с безпрецедентната и груба нмеса н чужда държава в работата на българската съдебна власт. Тази намеса не може да бъде оправдана с никакви аргументи, включително и с това колко била корумпирана, мудна, неефективна и т. н. нашата съдебна система (между другото, постваната информация от господин Йорданов, че Батанова била взела 200 000, е типична Яне-Яневска лъжа - не упреквам господин Йордано, той не е автор на лъжата, а само я е поствал). Най-грозното беше, че този посланик не само си позволи да изкаже "учудване" от оправдателните съдебни актове, но и после да се бие в гърдите, че убийците били осъдени само защото той ни е поставил на мястото ни с намесата си. Предполагам че веднага биха ми дли за пример делото с българските медици в Либия, затова ще си позволя да се отклоня с един коментар по тази тема. Лично аз се радвам, че нашите хора се отърваха. Но онова също беше безпрецедентна и недопустима намеса в работата на съда на суверенна държава - била тя арабска, ислямска и т. н. На което никой от нас нямаше право. Абсурд и израз на неуважение от страна на България беше и това прибързано помилване на нашите хода още на софийското летище. Но какво да се прави - политика. Впрочем това е основната разлика в поведението на френските власти спрямо Либия във връзка с медиците и спрямо нас във връзка с делото Борилски: с Либия французите правиха политика, а нас просто ни унизиха.
system
Активен потребител

Мнениеот gudio » 26 Яну 2011, 11:45

system написа: Най-грозното беше, че този посланик не само си позволи да изкаже "учудване" от оправдателните съдебни актове, но и после да се бие в гърдите, че убийците били осъдени само защото той ни е поставил на мястото ни с намесата си. Предполагам че веднага биха ми дли за пример делото с българските медици в Либия, затова ще си позволя да се отклоня с един коментар по тази тема. Лично аз се радвам, че нашите хора се отърваха. Но онова също беше безпрецедентна и недопустима намеса в работата на съда на суверенна държава - била тя арабска, ислямска и т. н. На което никой от нас нямаше право. Абсурд и израз на неуважение от страна на България беше и това прибързано помилване на нашите хода още на софийското летище. Но какво да се прави - политика. Впрочем това е основната разлика в поведението на френските власти спрямо Либия във връзка с медиците и спрямо нас във връзка с делото Борилски: с Либия французите правиха политика, а нас просто ни унизиха.

8) Нима някой се съмнява, че стана именно така и именно заради това (болднатото) :?: :) А с Либия, естествено, че ще правят политика, докато на нас ще ни се карат - Либия с богатството си и лудия си ръководител е сериозна заплаха дори за най-голямата европейска страна и трета ядрена сила (F), а ние какви сме, че да претендираме к`вото и да било :?: :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Яну 2011, 12:17

gudio написа:
system написа: Най-грозното беше, че този посланик не само си позволи да изкаже "учудване" от оправдателните съдебни актове, но и после да се бие в гърдите, че убийците били осъдени само защото той ни е поставил на мястото ни с намесата си. Предполагам че веднага биха ми дли за пример делото с българските медици в Либия, затова ще си позволя да се отклоня с един коментар по тази тема. Лично аз се радвам, че нашите хора се отърваха. Но онова също беше безпрецедентна и недопустима намеса в работата на съда на суверенна държава - била тя арабска, ислямска и т. н. На което никой от нас нямаше право. Абсурд и израз на неуважение от страна на България беше и това прибързано помилване на нашите хода още на софийското летище. Но какво да се прави - политика. Впрочем това е основната разлика в поведението на френските власти спрямо Либия във връзка с медиците и спрямо нас във връзка с делото Борилски: с Либия французите правиха политика, а нас просто ни унизиха.

8) Нима някой се съмнява, че стана именно така и именно заради това (болднатото) :?: :) А с Либия, естествено, че ще правят политика, докато на нас ще ни се карат - Либия с богатството си и лудия си ръководител е сериозна заплаха дори за най-голямата европейска страна и трета ядрена сила (F), а ние какви сме, че да претендираме к`вото и да било :?: :wink:

Е нека да не е най-голямата европейска страна.В ЕС може би имаше предвид :wink: .
Колкото до темата , напълно съм съгласен със system , но за съжаление сами сме си виновни ,че допускаме такова отношение.Преди да влезнем в ЕС и НАТО все се успокоявах , че подобно сервилно отношение допускаме поради това , че не сме баш готови за тези организации и ни трябва малко политическа подкрепа.Обаче нищо не се промени.Все същите блюдолизци.Не смеем елементарно решение да вземем самостоятелно.
Много , много , смешно ми беше посещението на Меркел.Само за няколко часа под погледа на Бойко(гледаше като вярно овчарско куче-много любов и признателност , същевременно страх да не сгреши нещо и да получи ритник) и разбира се , организирано от него , Меркел обиколи няколко университета и стана доктор хонорис , след това орден , след това..........А немските вестници ни съсипаха от подигравки.Срам.Видя се малко по-късно , че госпожа Меркел не се е твърде впечатлила от и за Шенген не ни подкрепи.А Шенген-Каква беше нашата позиция , каква на Румъния.Ами американския посланик.Нима последния не беше при главния прокурор да иска да се протестират задължително оправдателни присъди , щото....Ами да продължавам ли.Всъщност сега си обяснявам и защо е това поведение.Няма какво да се очаква от една провалена политическа класа , която няма доверието на собствения си народ , освен да търси подкрепа отвън-чрез ориенталски метани и сервилност.Срам ме е!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mi_lena » 26 Яну 2011, 14:25

REVOLUTION написа: .......Няма какво да се очаква от една провалена политическа класа , която няма доверието на собствения си народ , освен да търси подкрепа отвън-чрез ориенталски метани и сервилност.Срам ме е!

И мен ме е срам. И най-вече се дразня, когато чувам оправданието, че сме малка държава, та затова. Сиреч, причините за това поведение са обективни, а не субективни. Да, една малка държава не би могла да бъде самостоятелен играч. Но дори малката роля може да се играе с достойнство. Сервилното поведение на представляващите държавата ни и на националните ни медии си е техен личен избор.
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Яну 2011, 17:18

Колеги, не се учудвайте на патоса на 123. Прочее твърди да е адвокат.
Миналата година имаше такава патетична тема за изборите в Софийската адвокатска колегия. Тогава се позаядох там, но ефект май липсваше.
Интересно, след като изборите се провалиха с гръм и трясък миналата година и сме си със старите началници, защо 123 мълчи сега, като има един дневен ред обявен в ДВ за събранието на колегията за 29.01. тази година, без нищо да се посочва за избори? Точно сега трябва да скача и да громи :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот gudio » 26 Яну 2011, 17:20

REVOLUTION написа:Е нека да не е най-голямата европейска страна.В ЕС може би имаше предвид :wink:

:roll: Ти Русия и Турция за европейски страни ли ги броиш, `щото за други не се сещам :?:
mi_lena написа: И мен ме е срам. И най-вече се дразня, когато чувам оправданието, че сме малка държава, та затова. Сиреч, причините за това поведение са обективни, а не субективни. Да, една малка държава не би могла да бъде самостоятелен играч. Но дори малката роля може да се играе с достойнство. Сервилното поведение на представляващите държавата ни и на националните ни медии си е техен личен избор.

Причините, естествено, не са обективни :wink: Има много по-малки държави от нас в ЕС, ама думата им тежи много... То, впрочем, "малки" е относително понятие, ако гледаме територия и население... ама това са единствените неща, които някои държави "си ги мереха" едно време. Ако гледаме БВП и прочие показатели - "обективно" пак сме последната дупка на кавала :| , но не заради това не ни уважават, както равилно отбелязвате :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Яну 2011, 17:38

gudio написа:
REVOLUTION написа:Е нека да не е най-голямата европейска страна.В ЕС може би имаше предвид :wink:

:roll: Ти Русия и Турция за европейски страни ли ги броиш, `щото за други не се сещам :?:

А Украйна. :wink:

П.П
Русия я броя , но не я вкарвам никога в класацията , поради това че по-голямата част от площа й е в Азия.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот hidden » 26 Яну 2011, 22:04

Украйна - площ - 603 628 km²
Франция - площ - 675 417 km²
Според друг източник обаче територията на Франция е "едва" 547 030 km2.
Очевидно първият източник (Уикипедия) визира и териториите извън Европа.
Последна промяна hidden на 26 Яну 2011, 22:19, променена общо 1 път
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 26 Яну 2011, 22:13

system написа:... между другото, постваната информация от господин Йорданов, че Батанова била взела 200 000, е типична Яне-Яневска лъжа - не упреквам господин Йордано, той не е автор на лъжата, а само я е поствал ...

Цитирах го защото, след като беше разпространено в публичното пространство, намерих за по-добре да бъде известно и тук по темата, отколкото да не бъде известно. Иначе, това че било лъжа е Ваше твърдение и фактически то не е достатъчно за да го превърне в такава. Написал сте „типична Яне-Яневска“, но като наблюдател на публичното пространство не разбирам на какво основание смятате за типично Яне Янев да лъже
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот Гост. » 26 Яну 2011, 23:00

kostadin_yordanov написа:
system написа:... между другото, постваната информация от господин Йорданов, че Батанова била взела 200 000, е типична Яне-Яневска лъжа - не упреквам господин Йордано, той не е автор на лъжата, а само я е поствал ...

Цитирах го защото, след като беше разпространено в публичното пространство, намерих за по-добре да бъде известно и тук по темата, отколкото да не бъде известно. Иначе, това че било лъжа е Ваше твърдение и фактически то не е достатъчно за да го превърне в такава. Написал сте „типична Яне-Яневска“, но като наблюдател на публичното пространство не разбирам на какво основание смятате за типично Яне Янев да лъже

:roll: Тая тема е гнусна и ... нЕмаше да пиша, но наистина прекалявате.
`начи щото нещо е разпространено в публичното постранство, странно!, му се презумира истинност, но едното твърдение( каквото е и постваното от вас, щото нито вестник ще докаже изявленията на репортера си, нито репортерът ще успее да защити думите си, ама нали- заглавието продава, а истината? Боже, кво беше т`ва?!?) "не било достатъчно да го превърне в такова".

Извинете, но по-нелеп аргумент не бях чувала, но пък явно важи с пълна сила мъдростта на народа- " една лъжа, като се повтори достатъчно пъти става истина".
Та и в тая тема- пак така.

п.п. Съвсем встрани- нито познавам магистрата, не съм се явявала на дело и прочие заинтересованости, но наистина се дразня, когато се опитва, не казвам успешно, но плоския опит за манипулиране дразни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 27 Яну 2011, 00:49

poli_g написа: Съвсем встрани- нито познавам магистрата, не съм се явявала на дело и прочие заинтересованости, но наистина се дразня, когато се опитва, не казвам успешно, но плоския опит за манипулиране дразни.

Ми питай ако нещо те интересува по конкретно... :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот gudio » 27 Яну 2011, 01:15

:evil: Я аз пак да попитам, че ми стана интересна позицията на system - Има ли някой, който (наивно) си мисли, че без скандала, вдигнат от Франция, тия двамата `убавци щяха да чуят осъдителна присъда :?: :shock:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 27 Яну 2011, 09:47

poli_g написа:...
`начи щото нещо е разпространено в публичното постранство, странно!, му се презумира истинност ...

Не е просто защото е разпространено в публичното пространство, а защото е ясно кой го твърди и се вижда медията, която го разпространява ... Освен това и до момента не съм забелязал някой да е опровергал въпросната информация в медиите
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Яну 2011, 10:10

`начи щото нещо е разпространено в публичното постранство, странно!, му се презумира истинност ...

Не е просто защото е разпространено в публичното пространство, а защото е ясно кой го твърди и се вижда медията, която го разпространява ... Освен това и до момента не съм забелязал някой да е опровергал въпросната информация в медиите

:roll: Човек рано или късно все установява, че греши, така щото бях решила да сте сериозен човек.

В текст, разпространен от електронната поща на депутата Емил Василев, се обвързват случая с убития в Париж наш студент Мартин Борилски и операция „Килърите".

Препечатваме текста на материала: Съставил агент Моше Атом, европейски отдел, подпис не се чете

Как можах да пропусна- агент Моше бил писАл т`ва, дето не е за хорски очи, пък изневиделица то стана достояние на целия свят. И може да се докаже...ще дойде директно у нас, за да доказва написаното.
Пък изпратено от достоверен :wink: източник...

И вие наистина смятате, че пасквила следва да се опровергае от посочените в него лица, така щото ЕЖК каза и целия свят трябва да бъде убеждаван в противното?.....,
Материалите от подслушването обаче :wink: не са изпратени на прокуратурата :idea: :lol: и на замесения магистрат не е повдигано обвинение за извършено престъпление. :shock: Батанова и досега остава на поста си като пръв магистрат в шуменския съдебен район.

Т`ва представителите на бай Стамат или на ВСС били много щедри хорица, шЪ знайте. Ееее, да и Моше е щедър, начи.

Трябва да спра да преценявам хората така лековато. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 27 Яну 2011, 10:23

...
Препечатваме текста на материала: Съставил агент Моше Атом, европейски отдел, подпис не се чете

Как можах да пропусна- агент Моше ...

Е Вие какво очаквате за материал от специални служби? СРС-тата, които се разпространяват напоследък из медиите също са с неизяснен автор, но това не пречи на хората да преценяват кой лъже, нали? Впрочем, тъкмо всички подробности, посочени в публикацията, са показател за качеството и на медията, и на материала, който тя е преценила да разпространи
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Яну 2011, 11:20

Колега! Когато в една страна се представят в публичното пространство манипулативно поднесени факти, неподкрепени с доказателства за истинността им с единствената цел по-голям тираж без да се търси сметка за истина, доказване и прочие, нещата не са ок.
Не и в правовите държави, за каквато претендираме да сме ( или поне на хартия). Освен ако, за да се измести фокуса на съществуващите проблеми се прецени за уместно да се дава на народа зрелища.

Качеството на медията ми е неизвестно, но че умеят да продават с гръмки заглавия се убедих от статията. Последното е индикатор само за търговси нюх и предприемчивост, но не и за качество на журналистиката.
Нали.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 27 Яну 2011, 11:49

poli_g написа:... Когато в една страна се представят в публичното пространство манипулативно поднесени факти, неподкрепени с доказателства за истинността им с единствената цел по-голям тираж без да се търси сметка за истина, доказване и прочие, нещата не са ок.
Не и в правовите държави, за каквато претендираме да сме ...

Навсякъде в правовите държави се разпространява такъв тип информация именно защото са правови. Напоследък, с „Уикилийкс“, дори всеки има възможност да се убеди какви мащаби придобива осъществяването на това право
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот inspectora » 27 Яну 2011, 11:53

А това, че е истина е твърдение на журналистът Х и медията У /всъщност дори не е тяхно, щото ако се стигне до процес за клевета, веднага ще се отрекат и ще почнат да заявяват, че това е твърдение на лицето Z, което им предоставило информацията/ и Вие считате, че това е напълно достатъчно, за да го превърне в истина? - достатъчно моля ... превърнахме се в светата инквизиция - казваме, че Пешо е вещица - ха да го видим как ще докаже, че не е ;) ... иначе ще го горим ... Много сте зле, ама много - айде обяснете как въпросният магистрат да докаже, че не е взел 200 000 /лева или евро - все тая/? Как? Идеи някакви? Освен да е заснел целия си живот на видеокамера и да го пусне, за да се види какво НЕ Е правил никога, аз друг вариант не виждам ... Да сте чували за презумпцията за невиновност? - явно не сте ... само да не вземете да я "научите" някой ден, когато някой вестник публикува някакви факти за Вас /без значение дали са верни, или не/ ...
Но на прост народ, точно такива управници му трябват, каквито е имал през последните 67 години ...

Не е просто защото е разпространено в публичното пространство, а защото е ясно кой го твърди и се вижда медията, която го разпространява ... Освен това и до момента не съм забелязал някой да е опровергалвъпросната информация в медиите

Дали е ясно кой го твърди? Хайде този, който го твърди да го видим какво ще приказва, ако го изправим пред съда, а не пред медиите? Какво трябва да се опровергава? Някой "пуска" някакви слухове и засегнатият трябва да ги опровергава, щото иначе се считат за истина? Ами аз ако кажа, че сте гей, а да Ви видя как ще го опровергаете? - докажете ми, че никога през живота си не сте правил секс с мъж /включително орален, щото за анален сигурно може една експертиза да докаже - не знам/! Можете ли да го докажете това? М? /съжалявам, че използвам такива груби сравнения, но нека Ви станат ясни някои неща .../ ЕЖК, че еди кой си, какво си ... /без значение е дали става въпрос за сульо, известна медия, известна личност, човек на отговорен държавен пост! - в една правова държава истината е това, което съдът каже, че е истина! Всичко останало е малоумно общество ... за съжаление ... общество, което вместо да се сърди, че е наречено "лош материал" и "ш**@н народ", трябва да се радва, че определението е толкова "меко" - направо си е комплимент/
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 27 Яну 2011, 12:13

poli_g написа:... Когато в една страна се представят в публичното пространство манипулативно поднесени факти, неподкрепени с доказателства за истинността им с единствената цел по-голям тираж без да се търси сметка за истина, доказване и прочие, нещата не са ок.
Не и в правовите държави, за каквато претендираме да сме ...

Навсякъде в правовите държави се разпространява такъв тип информация именно защото са правови. Напоследък, с „Уикилийкс“, дори всеки има възможност да се убеди какви мащаби придобива осъществяването на това право

В текст, разпространен от електронната поща на депутата Емил Василев ...
Йорданов, само едно ще ти кажа - много си улав ... някой си е съчинил някаква приказка, сложил отгоре надпис "специални служби на междугалактическата имперска флота", а отдолу "строго секретно" ... и хоп - овцете вече може да потеглят подире ... Тоя Василев от къде го има тоя текст ако е на Израелските тайни служби? - това не е важно ... някой му го е донесъл набран на файл с флашка и му го е пуснал в пощенстката кутия ...
Прост народ - заслужавате си всички теглила ... даже са ви малко ...

Да знатете едно - ГЕРБ-аджии /не всички, но повечето/ може да нямат достатъчно мозък, за да управляват адекватно и правят доста глупости, обаче ако се оставите ДС да ви управлява и манипулира, тогава никога няма да се оправите ... 67 години вече им ядете попарата - а уж не сте доволни ... ами като не сте доволни, тогава защо се опитвате да ги запазите и върнете?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 27 Яну 2011, 12:24

„Конгрешънъл куотърли“ например публикува материал въз основа на „поверително разследване за оценка на риска в страната, поръчано от частна банка“ -- http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/ ... orisov_na/
kostadin_yordanov
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт