начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Искане за възобновяване на производство по издаване на ИАА

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искане за възобновяване на производство по издаване на ИАА

Мнениеот ivan33 » 30 Дек 2010, 16:11

Основанието е чл.99 т.2 от АПК.Направено е до висшестоящ АО; прието е и е разгледано като подадено в срок.Следва отказ да се възобнови производството с мотиви: вътрешноведомствени указания на ръководителя на ведомството, които противоречат на норма в НА от по-висока степен. Този отказ е обжалван чрез АО до АС.
Производството пред съда , съгласно чл.103 от АПК следва да се развие по реда на глава 10 р-лІV от АПК. Тоест адм. преписка заедно със становището на АО се разглеждат от съда в закрито съдебно заседание и приключва с определение , което може да се обжалва.
Съдът обаче е приел преписката , но без становище на АО. И за да му даде възможност да изготви становище, е гледал делото по реда на чл.104 от АПК, по който се обжалва новия ИАА при възобновяване на производството-в открити с.з. Отлагано е делото, вкл. и за това ,жалбоподавателят да представи доказателства за датата на връчване на отказа с оглед допустимостта на жалбата. Сякаш той, а не АО е длъжен да следи за това. Така в процеса на делото АО представя становище, с което оспорва жалбата с мотиви :липсва елемент от фактическия състав на чл.99т.2 от АПК.След като веднаж вече е приел искането и го е разгледал като подадено в срок и в решението си за отказ не е изложил мотиви за липса на елемент от фактическия състав! Претендира разноски за юристконсултско възнаграждение /това е във връзка с ТР от 13.05.10г. на ВАС/, които не би направил , ако делото се бе гледало в З.С.З.Претенцията е направена в ПБ след последното С.З.
Делото приключва с Решение: Отхвърля жалбата-липсва елемент от ф.с.и присъжда на АО разноските .ВАС е потвърдил това решение, но не съм го чел още.
Моля за Вашите мнения, коментари,насоки.Благодаря предварително!
ivan33
Потребител

Re: Искане за възобновяване на производство по издаване на ИАА

Мнениеот sadiata » 03 Яну 2011, 20:40

Не сочите на какво се позовавате за да искате възобновяване на производството по издаване на ИАА на основание чл.99 т.2 от АПК, за да обсъдим казуса.
sadiata
Потребител

Мнениеот Julyan » 04 Яну 2011, 12:50

А ако е възможно- и решението на ВАС.
Конкретиката винаги е важна.
Julyan
Потребител

Мнениеот ivan33 » 06 Яну 2011, 14:00

Благодаря Ви! Ще дам конкретика. Малко по-късно днес и ли утре . Сега тръгвам на път.
ivan33
Потребител

Re: Искане за възобновяване на производство по издаване на И

Мнениеот ivan33 » 26 Сеп 2011, 00:08

Здравейте!
Радвам се, че сте се включили и сте готови да вземете отношение то темата. За съжаление малко остана да направя година от как не съм влизал във форума.И сега го намирам много променен и не се чувствам много конфортно.Честно казано, аз малко трудносвиквам с такива промени .
Човек би си помислил, че съм се пребил някъде по онзи път, по който тръгвах преди 9 месеца.Не, просто нямах интернет.Изпаднах в жесток конфликт с тези откровенни мошенници от ВИВА КОМ, които умело си служат с измама , за да ти продължат договора.че даже и телефона ми резнаха-на който ми го доставяха.ТО в БГ от всеки ъгъл ти се зъбят измамници. Самата държава те мами и гледа да те прецака. Установявам обаче, че има много други потребители, на които им се е случила подобна радост. Изключително много са писали във форума за проблемите си с тях. Но това е друга тема
ivan33
Потребител

Назад към Административно право