Основанието е чл.99 т.2 от АПК.Направено е до висшестоящ АО; прието е и е разгледано като подадено в срок.Следва отказ да се възобнови производството с мотиви: вътрешноведомствени указания на ръководителя на ведомството, които противоречат на норма в НА от по-висока степен. Този отказ е обжалван чрез АО до АС.
Производството пред съда , съгласно чл.103 от АПК следва да се развие по реда на глава 10 р-лІV от АПК. Тоест адм. преписка заедно със становището на АО се разглеждат от съда в закрито съдебно заседание и приключва с определение , което може да се обжалва.
Съдът обаче е приел преписката , но без становище на АО. И за да му даде възможност да изготви становище, е гледал делото по реда на чл.104 от АПК, по който се обжалва новия ИАА при възобновяване на производството-в открити с.з. Отлагано е делото, вкл. и за това ,жалбоподавателят да представи доказателства за датата на връчване на отказа с оглед допустимостта на жалбата. Сякаш той, а не АО е длъжен да следи за това. Така в процеса на делото АО представя становище, с което оспорва жалбата с мотиви :липсва елемент от фактическия състав на чл.99т.2 от АПК.След като веднаж вече е приел искането и го е разгледал като подадено в срок и в решението си за отказ не е изложил мотиви за липса на елемент от фактическия състав! Претендира разноски за юристконсултско възнаграждение /това е във връзка с ТР от 13.05.10г. на ВАС/, които не би направил , ако делото се бе гледало в З.С.З.Претенцията е направена в ПБ след последното С.З.
Делото приключва с Решение: Отхвърля жалбата-липсва елемент от ф.с.и присъжда на АО разноските .ВАС е потвърдил това решение, но не съм го чел още.
Моля за Вашите мнения, коментари,насоки.Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искане за възобновяване на производство по издаване на ИАА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Искане за възобновяване на производство по издаване на ИАА
Не сочите на какво се позовавате за да искате възобновяване на производството по издаване на ИАА на основание чл.99 т.2 от АПК, за да обсъдим казуса.
- sadiata
- Потребител
А ако е възможно- и решението на ВАС.
Конкретиката винаги е важна.
Конкретиката винаги е важна.
- Julyan
- Потребител
Благодаря Ви! Ще дам конкретика. Малко по-късно днес и ли утре . Сега тръгвам на път.
- ivan33
- Потребител
Re: Искане за възобновяване на производство по издаване на И
Здравейте!
Радвам се, че сте се включили и сте готови да вземете отношение то темата. За съжаление малко остана да направя година от как не съм влизал във форума.И сега го намирам много променен и не се чувствам много конфортно.Честно казано, аз малко трудносвиквам с такива промени .
Човек би си помислил, че съм се пребил някъде по онзи път, по който тръгвах преди 9 месеца.Не, просто нямах интернет.Изпаднах в жесток конфликт с тези откровенни мошенници от ВИВА КОМ, които умело си служат с измама , за да ти продължат договора.че даже и телефона ми резнаха-на който ми го доставяха.ТО в БГ от всеки ъгъл ти се зъбят измамници. Самата държава те мами и гледа да те прецака. Установявам обаче, че има много други потребители, на които им се е случила подобна радост. Изключително много са писали във форума за проблемите си с тях. Но това е друга тема
Радвам се, че сте се включили и сте готови да вземете отношение то темата. За съжаление малко остана да направя година от как не съм влизал във форума.И сега го намирам много променен и не се чувствам много конфортно.Честно казано, аз малко трудносвиквам с такива промени .
Човек би си помислил, че съм се пребил някъде по онзи път, по който тръгвах преди 9 месеца.Не, просто нямах интернет.Изпаднах в жесток конфликт с тези откровенни мошенници от ВИВА КОМ, които умело си служат с измама , за да ти продължат договора.че даже и телефона ми резнаха-на който ми го доставяха.ТО в БГ от всеки ъгъл ти се зъбят измамници. Самата държава те мами и гледа да те прецака. Установявам обаче, че има много други потребители, на които им се е случила подобна радост. Изключително много са писали във форума за проблемите си с тях. Но това е друга тема
- ivan33
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|