начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

да започна или не - съдебна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

да започна или не - съдебна делба

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 17:56

Малко въпросът ми звучи - като за гадаена на кристална топка. Но, повярвайте ми - доста премеждия имам с адвокати и нотариуси - някаи много компетентни, нахъсани за победа и други - нахъсани за печалбарство, без значение крайния изход.
Пиша за проблема си във форума, защото се надявам да разбера реално,/без извличане на някакви дивиденти от някого/- както плюсовете, така и минусите за мен самата.
Ситуацията е следната. Фактите. Дадено:
1. Притежавам 5/8 от апартамент, останалите 3/8 се разпределят между 5-ма мои и помежду си съсобственици.
2. Единият от съсобствениците - може и вече да е починал в Германия - досега не е идвал, защото се водиха междувременно и ред други дела. Няма ЕГН. На последното дело - дори беше игнориран като ищец от моя адвокат, защото нито беше пратил пълномощно, нито се е явявал, дори и чрез пълномощник.
3. За мен това е основно жилище - в момента нямам друго.
4.Но през 2007 г. със съпруга ми дарихме /общо - двамата/ 1/2 от апартамент на дъщеря ми, която притежаваше другата 1/2. Това би ли повлияло отрицателно за мен.
5. На базата на предните точки - кое е по-изгодно - за мен - да почна аз или да чакам останалите собственици - те да започна имотна делба.
Пак подчертавам - естествено, че ако започна такова дело - ще е чрез Ваш колега, няма аз да си го водя, но много ми се напати душата. Включително имам загубено дело, поради некомпетентност от адвокат. Може и на лични. Обикновено като ми се даде някакъв отговор - се интересувам чрез моя адвокат - така ли е, какво ще загубя или спечеля.
Преидварително благодаря на тези адвокати, които биха се отзовали на моя въпрос.
raza68
Младши потребител

Re: да започна или не - съдебна делба

Мнениеот Melly » 05 Дек 2010, 18:01

viewtopic.php?f=3&t=44680 :evil:

И к`во каза "той/тя".
Ай, стига гЯволъци! 8)
Затова все по-рядко отговарям.
Стана ли ясно. :!: :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 18:27

само да спомена, че спечеленото дело е относно това, че останалите съсобственици- искаха да развалят дарението ми от 1/2 от апартамента (равняващо се на 4/8). И затова сега съм пред дилема - да започна аз първа или да изчакам останалите съсобственици да бъде заведена съдебна делба.
Та ако смятате - това за гяволък - ок.
Все пак е отговор.
raza68
Младши потребител

Мнениеот Melly » 05 Дек 2010, 18:38

raza68 написа:само да спомена, че спечеленото дело е относно това, че останалите съсобственици- искаха да развалят дарението ми от 1/2 от апартамента (равняващо се на 4/8). И затова сега съм пред дилема - да започна аз първа или да изчакам останалите съсобственици да бъде заведена съдебна делба.
Та ако смятате - това за гяволък - ок.
Все пак е отговор.

Имате си адвокат, който е наясно с детайлите. Всеки отговор даден в "ефир" и ad hok ще бъде най-малкото подвеждащ.

Напускам темата.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 18:44

И да спомена възмущението си от нотариус. Нося завещание от починалата си майка си при него - по негови указания. Питам колко ще ми струва - 50лева. Иска скици и дан. оценки, които да занеса. Нося ги. Иска ми ощи 190 лева. Казах, че нямам такива възможности И СЕ ОТКАЗВАМ. Тогава ми предлага цена 110 лева, защото съм му била клиентка?. Отказах. ПРедложи 90 лева. Е, вече полудях. Дори не разбрах от обясненията му - за какво ми иска тези пари. Е, сега - що е то гяволък?
raza68
Младши потребител

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 18:48

Мислите ли, че адвоката няма да ме подведе да започна аз първа това дело, за да си взема хонорара. Всяко започнато дело е повече от нищо. Ни искам да повтарям ситуацията с нотариуса. Съвсев честно и откровенно съм изложила детайлите. Други няма.
raza68
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2010, 20:14

Адвокатите са гадно племе :mrgreen: те всячески се опитват да набутат хората в съдебни спорове, само за да докопат някой лев.
:roll: УжасТ! Вие наистина ли си вярвате? Вероятно напоследък съм повече от арогантна тук ( съзнавайки за негативите, които ще събирам с времето), но смятам, че и питанията са с такова естество, което налага идентично поведение от мен.

1. Какъв е предмета на делото в което не е взел участие роднината от немско?
2. За какво сте ходила до нотариус?
3. За да се даде някакъв смислен отговор дали да водите дело за делба, или ви удовлетворява съществуващото статукво и аз смятам, че именно колегата, който ви е водил делата до момента е ориентиран.
4. Смятате ли за етично, след като сте се доверила на адвокат, да ревизирате всяка негова стъпка из форумите?
Ако сте недоволна от него( то по-скоро следва да е от работата му) - адвокати има достатъчно, но просто уредете сметките с него и прекратете взаимоотношенията си цивилизовано.

Ако не ви притиска никой от съсобствениците и не претендира наемна цена ( вай-лошото, което може да ви се случи с този имот), като обезщетяване за това, че е лишен от правото на ползване- за какво ви е изобщо такова дело? :roll:

п.п. search.php?author_id=22619&sr=posts
:roll: :?:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 20:35

Абе и аз вече взех да изпушвам. За какво ли не. Като че ли ще ке живее с орлите. Повечето мина, по-малкото остана. Истината е вече не вервям на себе си. Дори в дадени ситуации - не знам как ще реагирам. Ами хайде стига лирически отклонения.
1. Какъв е предмета на делото в което не е взел участие роднината от немско? - останалите съсобственици се опитаха да развалят дарението ми, получено от общата ни роднина. За едни - сестра, за други - леля. И го бяха включили и него като ищец.
2. За какво сте ходила до нотариус? - преди известно време бях писала по въпроса, ама вече съм му сложила кръст. Вие правилно ми бяхте писали - първо да си изчисля материалния интерес.
3. За да се даде някакъв смислен отговор дали да водите дело за делба, или ви удовлетворява съществуващото статукво и аз смятам, че именно колегата, който ви е водил делата до момента е ориентиран. - Пак подчертавам - да не ме пусне с розови думи - хайде ще водим - пък накрая - каквото стане.
4. Смятате ли за етично, след като сте се доверила на адвокат, да ревизирате всяка негова стъпка из форумите? И да и не, потвърждавам с примери.
Винаги съм си уреждала сметките и към момента са уредени. Дори ги уреждам - още при първото си посещение. Да не казвам, че и документ не искам. Уважавам труда и смятам, че всеки трябва да си получи заплащането. Жалкото е, че не всеки отговаря адекватно на заплатеното му.
за какво ви е изобщо такова дело? Ами искам тази 40-годишна сага да приключи, преди да съм умряла все пак, не искам да оставям на децата семейни истории - гнусни и глупави.
Ако не ви притиска никой от съсобствениците и не претендира наемна цена ( вай-лошото, което може да ви се случи с този имот) - Бяха пратили нотариална покана за наем 500 лева, но адвоката ми каза: "Споко" - без да обясни защо да съм споко. Колко може да ми споко?
Ей, затова пиша.
raza68
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2010, 21:10

Не е "споко", според мен.
Водете дело за делба, то се е видяло, че това е вашия път. На липсващия ще му се назначи особен представител за ваша сметка.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот raza68 » 05 Дек 2010, 21:18

Благодаря.
raza68
Младши потребител

Мнениеот donna » 10 Дек 2010, 01:04

poli_g написа:Не е "споко", според мен.
Водете дело за делба, то се е видяло, че това е вашия път. На липсващия ще му се назначи особен представител за ваша сметка.

Поли , сега още някой ще подскочи против хонорара дето ще определят на особенния -мин 400/чувствам тука хъс у питащата /, ще плати на адвоката освен, ако не си напише иска , за документи за експеритза , за проекта делим ли е или не имота там по чл.200и нещо от ЗУТ , Държавните такси на края на делото на втора фаза/на къв процент нема гадая ,че не зная ще ли се разберат/ , опс вписванията на иска и на решението :mrgreen:
donna
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба