начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с имот и съсобственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с имот и съсобственост

Мнениеот aleksandar75 » 16 Ное 2010, 17:45

Здравейте!

Обръщам се към вас с молба за съвет и насоки. Благодаря на всеки, който се отзове.

Казусът е следният- какви разпоредителни сделки може да прави съсобственик на недвижим имот със своят дял? Може ли да го прехвърля на трето лице, да го ипотекира срещу заем, да го разменя срещу погасяване на негов дълг и др? Без съгласието и нуждата да бъде уведомен другия съсобственик или поне фиктивно уведомление, което да не може да се оспорва?
При придобиване по наследство на недвижим имот, запазва ли се учредено право за ползване на имота в полза на трети лица (дарители приживе на наследодателя) преди откриване на наследството?
Човешката гледна точка- вторият съсобственик гледа на имота само като своя собственост, която му се полага; няма пари, с които да изплати моя дял, за да може личната му представа за собственост да придобие и законова тежест; няма морални скруполи, които да го накарат да се разбере с мен по тази тема- продажба на имота, след като не можем да се разберем. Имотът е апартамент и е неподеляем.
Каква е юридическата практика по тези въпроси и какво бихте ме посъветвали? Би ми се искало, преди да предприема някакви стъпки, да съм поне малко наясно за фактическата обстановка.

С уважение.
aleksandar75
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба