Проблемът е следният-падна ми част от тавана в тоалетната вследствие постоянно напояване от банята над нас. 99,99% съм сигурна,че причината за това е,че прекрасните ни съседи изобщо не са запълнили дупките в плочата след подмяната на вертикалните водопроводни щрангове. Оттам по пукнатините и право в моята тоалетна.Още преди години искахме да се разбере откъде идва проблема,но съседите над нас твърдяха,че не е от тях и идвало от етажите над тях
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Идва и "най-забавната" част защо се е счупила армировката точно сега.От 8 месеца ми тропосаха едно бабче със счупен крак буквално върху главата и от тогава през нощта не се спи,през деня не се търпи.Виковете през първите 3 месеца почваха от 2 през нощта придружени с блъскане по пода,докато не дойде кварталния.През деня се влачат столове и маси по теракота в кухнята по 100 пъти-на всяка вдигане на бабчето да папка придружено с букет от виковете и крясъците на съседката по нея.Освен тази лудница по непонятни за мен причини съседката доста често блъска с нещо тежко по пода над главата ми в стаята,в която живея,така че имам чувството че ако изблъска още веднъж ще слезе при мен (не че не я чакам с нетърпение,за да я ступам подобаващо) та да си дойдем на думата.Една сутрин въпросното бабе,заради което съседката ни ни подлудява 8 месеца се изтрещя на пода в кухнята,която е точно срещу тоалетната,като чувал с картофи.Няколко минути след това се чу трясък и ооо чудо част от мазилката с парче от бетона беше на пода като тоалетната изглеждаше като след взрив
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Може ли някой да ми каже как ефективно да се справя с тази жена и да си понесе последствията за всичко,защото нито се търпи да те събуждат всяка нощ по всяко време и да не можеш да се наспиш човешки,нито да стоиш да и слушаш дневното вилнеене,нито мога да я оставя да ми руши апартамента или да утрепе някой от нас,защото това можеше да падне върху нечия глава.
Има наредба на Столична Община за обществения ред,по която не можах да задействам жалбата си защото нямаме избран по новия ЗУЕС домоуправител.Последния избран за председател на блока не само че не живее от 2-3 години в София,а и е роднина на съседката ми.За управителен съвет или двама собственици,които да се подпишат срещу нея също е невъзможно,защото ние сме един от многото блокове,където никой за нищо не го интересува и всеки си трае само и само да не го закачат за нищо.
По повод тавана също жалба срещу нея до районния кмет няма да даде резултат и да се направи оценка за щети,състояние на плоча и армировка и предписание,защото имотите били частни и не можели да влязят при нея,въпреки че и от нас се вижда откъде е дошъл проблема.
Нито разговорите с нея имаха ефект,нито скандалите.Другия вариант е тояга,но не смятам,че така трябва да се решават проблемите,а и не си струва заради такова .... да си навличаш беля на главата.
Освен конкретни идеи за ефективно решение на проблема ще съм благодарна да кажете и някой добър адвокат от София по този тип дела .