Здравейте,
Имам следния заплетен казус и се надявам някои да даде мнение по вапроса за което предварително благодаря!
Млко история: Преди 15-17 години почива дядо ми по майчина линия които е собственик на 1/2 от апартамент. Апартамента по наследство се разделя(тази 1/2) на1/4 на жена му(мойта баба) и 1/4 на дъшеря му(мойта маика). Няколко години по късно баба ми решава да направи дарение БЕЗ право на ползване по следния начин: 1/2 на майка ми и 1/2 на мен. По настоящем апартамента в кооперация е така разделен на 1/2 идялна част.
Вапросите са ми следните:
1) Може ли и по какъв начин да придобия целия имот? След съответното съдебно дело разбира се ако не се желае доброволна продажба от страна на майка ми.Как стоят нещата със принудителна продажба?
Тя от 10години някаде не живее в този апартамент а в друг град но по лична карта се води на този адрес.(Посещава апартамента от време на време.). Може ли това да се използва по някакав начин?
Може ли да ме съди за обещетение понеже не ползва имота?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подялба на апартамент.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подялба на апартамент.
Какво му е заплетеното на казуса - двама съсобственици на апартамент майка и дъщеря, като и за двамата това се води да е основно им жилище и това е постоянният им адрес. Единия съсобственик иска да изгони другия, всеки ден някой съд гледа подобна делба.
Иска се съдебна делба с мотива, че за единия съсобственик - майката това вече не било единственото и основно жилище, а така ли е?
Иска се съдебна делба с мотива, че за единия съсобственик - майката това вече не било единственото и основно жилище, а така ли е?
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Re: Подялба на апартамент.
Благодаря за отговора.
Майка и син става вапрос. И да иска се делба защото майката вече 10г не живее в апартамента но по лична карта се води на адреса!!! Незнам това дали ще е проблем в съда. Как се процедира?
Майка и син става вапрос. И да иска се делба защото майката вече 10г не живее в апартамента но по лична карта се води на адреса!!! Незнам това дали ще е проблем в съда. Как се процедира?
- thenet
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|