- Дата и час: 14 Дек 2024, 01:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Правната информация в България
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Правната информация в България
Според вас българските юристи имат ли достъп до необходимата им правна информация в българското интернет пространство. Има много сайтове с правно съдържание, но до колко професионално се поддържат е много съмнително. Според вас професионално ли се поддържат българските сайтове с правна информация и колоко редовно се обновяват?
Очаквам отговори и сайтове, които в които мога да намеря актуална информация от всякакъв тип.
- Nick
RE: Правната информация в България
Хайде тук да не правим реклама на правните сайтове. В другата нишка сте посочили адрес, който е показателен.
- znajko
RE: RE: Правната информация в България
Ne smiatam che tova e reklama, tai kato temata e mnogo interesna i dava vazmojnost da se obsadiat nujdite na juristite ot pazlichnite vidove informazia, ot koiato se nujdaiat. Tova e forum i v nego temite se obsajdat obektivno, a ne se ispolzvat za reklama na saitove. Vijdam che ne mojete da izbiagate ot komersistichnia si podhod kam foruma. Nima obsajdaneto na potrebnostite na auditoriata i posochvaneto na istochnizite ako tia moje da bade namerena e reklama. Vaprosat ima za zel da badat izlojeni mneniata na juristite ne otnosno tova koi sait izpolzvat, a informaziata ot koiato se nujdaiat dopalnitelno v tiahnata praktika.
Interesno mi e dali <znajko> podzeniavate problema i ne e li predostavianeto na informazia na juristite edna ot osnovne zeli na tozi portal. Veroiatno i Vie vav vashata praktika izpolzvate pravna informazia.
Ne e li dostapat do aktualna informazia edin ot faktorite za uspeh i beleg na profesionalizam na vse jurist?
- nick
RE: RE: RE: Правната информация в България
"komersistichnia" е много интересна дума, но за съжаление не я разбирам. Ако искате да избегнем ефекта на скритата реклама, ще трябва тук да се появяват мнения само са безплатни сайтове. Струва ми се обаче, че вас ви интересуват мнения точно за някой конкретни платените сайтове. Не подценявам проблема с правната информация- напротив- и в момента съм клиент на известните ми сайтове, но не подценявам и чисто рекламната страна на въпроса ви
- znajko
Според мен никак не е лесно да се поддържа сайт с правна информация. Помислете си само за бързо променящите се закони, пък и не само те..... Мисля, че въпросът опира до това да се измисли механизъм за актуализирането на информацията. Така че спокойно, за всичко са виновни програмистите;-)
- galina
- Нов потребител
Уважаеми колеги,
мисля, че въпросът не е зададен достатъчно прецизно.
Ако приемем, че в който и да било сайт, или дори група сайтове, намерим всичко необходимо за работата ни като юристи - нормативни бази, практика, коментари и дори възможни решения на казуси, какъв би бил смисълът да се абонираме за АПИС,СИЕЛА,КАЗУС2000 или друга правно-информационна система.
В крайна сметка не бива да се забравя, че всичко/ или почти всичко/ на този свят се прави за пари - уви! Затова, колега Nick, ако желаете да сте сигурен,че източника Ви на информация е абсолютно надежден - ще се наложи да се абонирате за някой от горепосочените продукти и то с ежедневно ъпдейтване!
Иначе колежката е права за програмистите, но на този свят няма нищо случайно! Разбира се, прекалено хубаво би било да намираме всичко което ни трябва за работата в INTERNET, а ако може и в безплатни сайтове, затова и НЕ ГО и НЯМА да го намерим!
Пък и това до голяма степен би обезсмислило форума! Нали!
Good luck!
- remo
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|