- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брак с чужденец, който не е гражданин на ЕС
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Брак с чужденец, който не е гражданин на ЕС
Бих искала да попитам при сключването на брак с чужденец, който е от африканска държава, при издаването на виза тип Д, колко ще бъде разрешения престой в Бг и чужденецът ще има ли разрешение да работи в Бг, произтичащо от брака, или трябва допълнително да се подават документи? Бихте ли ми разяснили по-подробно, къде, какви и т.н. Благодаря ви предварително! Ще чакам отговор!
- nelkata26
- Нов потребител
Re: Брак с чужденец, който не е гражданин на ЕС
Закона за чужденците в Р.България
- nksuccess
- Потребител
Нека отговорите бъдат различни от този и от линковете на законите, защото ги имам отдавна всичките и вече съм ги научила наизуст. Просто нещата не са толкова конкретни и ясни там. Например интересува ме след брака, за да установят дали той е фиктивен, органите на реда какви точно действия имат законно основание да предприемат? Знам, че провеждат интервюта със съпрузите, ходят на адреса--това хубаво, ама да започнат да разпитват и тормозят близките ми, не съм съгласна. Още нещо не разбрах--според тарифа номер 4 за държавните такси, след издаване на виза тип Д въз основа на сключен граждански брак, трябва да подадем молба за дългосрочно пребиваване на територията на РБ, което може да бъде до 1 година и след разрешението трябва да се заплати една сума, която според адвоката е 1000 лева, а аз чета закона и мисля, че е 150--тъй като законното основание за пребиваване е брак с български гражданин. Ако някой е наясно, моля да ми пише. Благодаря предварително.
- nelkata26
- Нов потребител
Пет години след брака ще бъде продължително пребиваващ ( 5 такси по 500лв на година + 5 х лична карта 45лв и нотариални заверки и други дребни разходи ), след което има право на постоянно пребиваване ( в случая 1000лв такса при разрешаването му ).
Ако до петата година ви се роди дете БГ, взема постоянно пребиваване, тогава май беше 150лв таксата.
Ако до петата година ви се роди дете БГ, взема постоянно пребиваване, тогава май беше 150лв таксата.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Аз бих Ви попитал така, важни ли са парите когато желаете да го направите, и въпроса ми е следният, а когато вече се наложи да се разделите, тогава ще берете ядове ми се струва.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
nelkata26 написа:и чужденецът ще има ли разрешение да работи в Бг, произтичащо от брака, или трябва допълнително да се подават документи?
Ще има разрешение да работи.
Не трябва отделно разрешение да работи в Бг.
Тази информация няма в чл.33 ЗЧРБ.
Трябва да чета НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ, ОТКАЗ И ОТНЕМАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЯ ЗА РАБОТА НА ЧУЖДЕНЦИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл.4(1).13
- oleg-sentia
- Младши потребител
toni_sf написа:Аз бих Ви попитал така, важни ли са парите когато желаете да го направите, и въпроса ми е следният, а когато вече се наложи да се разделите, тогава ще берете ядове ми се струва.
Вие много загрижен/а се оказахте, господине/госпожо? Парите няма да са важни, когато започнат да растат по дърветата, или просто ги имаш в повече. Естествено, че е важно да знам колко да приготвя в торбата с парите, за да не би случайно да ми кажат някой ден, плащай тази и тази такса и аз да нямам тези пари. Тогава какво да правим - да се прибира мъжът ми в неговата родина, след толкова перипетии и ходене по мъките за осъществяване на нашата връзка. Много е лесно да се говори, когато банковата ти сметка е пълна. Както и да е, със съпругът ми се оженихме в неговата родина, регистрирахме брака си в България, живяхме година и 6-7 месеца в Бг и сега се намираме в нормална дръжава - вече сме във Великобритания. Ако някой има нужда от помощ и съвети за съпруг или съпруга чужденец в Бг или как да му се издаде виза за Англия, да пише, с радост ще отговоря. Поне сега всичко ми е ясно. Но преди брака голям страх беше и голяма паника. Не е мисията невъзможна, когато има любов и постоянство. Е, и търпение в повечко разбира се!!! Поздрави!
- nelkata26
- Нов потребител
брех тая Нелка, как се уредила само! С поздрав Богоев
- leto15
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|