начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

След 2 оправдателни решения при П Т П

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

След 2 оправдателни решения при П Т П

Мнениеот ivaylo87 » 07 Окт 2010, 17:15

Малка промяна с голямо значение вече имам Обвинение за 2 години затвор.

Постановление 1-во :
Дп № ххх/2009 на сектор ПП-ОД-МВР Варна е водено с/у Неизвестен извършител, за престъпление по чл.343 ал. 1 б. "б", пр. 2 от НК, във връзка с получена при средна телесна повреда от Свидетелката хХх.
От съдебно медицинската експертиза следва че пострадалата е получила втора степен- счупване на първи поясен прешлен, обуславящо затруднение в движенията за 6 месеца, и счупване на 5-та дланна кост , обусловило затруднения в движението му за 1,5 месеца.
От назначената автотехническа експертиза от заключението на който е видно, че пострадалата в опасната зона на спиране на оправляваното то свидетеля Цветков (АЗ) превозно средство.
Внезапното й изненадващо появяване на пътното платно е причина за П Т П.
Налице е хипотезата по чл. 15 от НК /случайно деяние/, което не е виновно.
Затова и на основание на чл. 199 от НПК и чл. 243, ал.1, т.1, от НПК и чл.24 ал.1 т1 от НПК
Постанових
Прекратявам ДП хХх/2009

Постановление 2-ро :
Е със същия смисъл и по-подробна фактология. И завършва със
Каса е се за случайно деяние по смисъла на чл.15 от НК.
Предвид на горното и на основание на чл. 243, ал.1, т.1 от НПК и чл.199 от НПК прекратявам наказателното производство.

Преди 3 седмици бях повикан за нова експертиза.
Днес ми се обади дознателката по делото и ми каза че влиза във съда утре.
Фактологията не я пропускам във текстов формат.

Въпросът ми е да си търся ли добър адвокат че вече нямам вяра във изхода от бъдещо дело.
И ако имате някакви предложения ще съм благодарен.

И за визуална представа ако нещо не съм обяснил точно или яснно.

http://yfrog.com/j3043yysj
http://yfrog.com/5r041yj
http://yfrog.com/16042snj
Последна промяна ivaylo87 на 08 Окт 2010, 22:53, променена общо 2 пъти
ivaylo87
Нов потребител

Re: След 2 оправдателни решения при П Т П

Мнениеот TheOldMan » 07 Окт 2010, 20:42

И на тая нова експертиза какво й е заключението? В кой съд влиза отново делото? Какво още иска тая кокона, дето е зяпала гаргите и се е набутала под гумите ви? Две инстанции й обясняват, че Вие не сте имали възможност да предотвратите сблъсъка, но тя продължава...
Не виждам как след повече от година ще са излезнали някакви нови доказателства, които да предизвикат повторно разглеждане на случая...
Все пак е добре да ви придружава юрист. Не е ясно какво ще извадят от ръкава тия фокусници, но е хубаво да има човек специалист, който да слуша и да отсява важното от плявата, която ще се изсипе.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: След 2 оправдателни решения при П Т П

Мнениеот blossom1 » 13 Окт 2010, 11:04

Първо - Не виждам никакви оправдателни решения, а има според вашите твръдения две прекратявания на дознанието от прокуратурата. Очевидно те са били отменени по жалба на пострадалата от съда. Защо? въпрос, който може да си изясни адвоката ви, като се запознае със съответните съдебни актове /съдът се произнася по тези жалби без да призовава страните и не ви уведомяват за тях/. След като е върнато на дознателя, очевидно той е решил най-накрая да го предаде на прокурора с мнение за съд. Дали прокуратурата ще направи това, можем само да гадаем. Още по-малко предвидимо как ще се развие съдебния процес срещу вас.
Замислете се дали разбирате нещо от написаното и дали като Ви заболи зъб си го вадите сам и преценете да потърсите ли адвокатска помощ или не!
blossom1
Младши потребител

Назад към Административно право