начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Моля за съвет за дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет за дарение

Мнениеот pavlina_pet » 27 Авг 2010, 22:38

Проблемът ми е следния:
Със съпруга ми сме в лоши отношения, живеем заедно само заради двете си непълнолетни деца в бащиното му жилище. Решила съм да взема заем от своя приятелка, за да мога да купя едностаен апартамент и да се преместя там с децата си. За да не го деля със съпруга си, обмислям да го пиша на майка ми, а след това тя да ми го дари. Имам брат, от друг брак на майка ми и се притеснявам за това, да не би да оспори дарението и да има някакви претенции към апартамента , който аз ще изплащам 10 години.
Моля за съвет как да постъпя в случая, че нито съпруга ми, нито брат ми да може да оспори или да има претенции за жилището ми!
pavlina_pet
Нов потребител

Re: Моля за съвет за дарение

Мнениеот Standbay » 28 Авг 2010, 07:42

Предложете му брачен договор с разделна имуществена общност - така всеки от вас каквото и да придобие по време на брака ще си е негово. Ако приеме - купувате смело новото жилище на свое име.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот pavlina_pet » 28 Авг 2010, 19:10

Благодаря за отговора Ви, но този вариант е неприемлив, т.е. няма как да обясня подобно решение от моя страна, без да предизвикам съмнение у съпруга си.
Моля за друго решение на проблема ми!
pavlina_pet
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 30 Авг 2010, 13:02

Много ми харесва една съвременна поговорка: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам компютрите. :wink:
И една перефраза, направена от колежка - е да, освен това къмпютърът е от мъжки род и винаги ще намериш начин да го излъжеш :D

Така че, тебе думам дъще - сещай се снахо!
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Назад към Съсобственост и делба