Става дума за имот / къща с двор/, който е наследствен на баща ми. Земята и първия етаж са получени в наследство от дядо ми по бащина линия, а вторият етаж е дострояван през 1957 г заедно с майка ми. Баща ми почива през 1962 г. и до сега всички /аз и брат ми/ ползваме къщата. По къщата няма промени.
През 2001 г почива майка ми и оставя саморъчно универсално завещание /цялото движимо и недвижимо имущество/ на брат ми, което той кри до скоро.
Имотът е без документи за собственост, само запис в разписната книга на името на майка ми /без документи/ и скица от стар обезсилен регулационен план от 1921 г. на името на дядо ми по бащина линия.
Въпросът ми е - какво получаваме с брат ми след смъртта на баща ни, има ли дял съпругата му /майка ни/, имайки предвид , че до 1968 г. е действал режима на разделност /закон за лицата и семейството/? И какво може да завещае тя от този имот ?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот
Последна промяна gele111 на 11 Юли 2010, 16:30, променена общо 4 пъти
- gele111
- Нов потребител
Re: Помощ при делба
gele111 написа:Става дума за имот / къща с двор/, който е наследствен на дядо ми. Земята и първия етаж са получени в наследство от прадядо ми, а вторият етаж е дострояван през 1957 г заедно със съпругата му /баба ми/. Той почива през 1962 г. и тогава се открива наследството. Въпросът ми е - какво получават двамата му сина, има ли дял съпругата му /баба ми/, имайки предвид , че до 1968 г. е действал режима на разделност /закон за лицата и семейството/ и при завещание на съпругата му през 2000 г, какво може за завещае тя?
Да не би да имате корен от Габрово?
-
Melly - Старши потребител
Re: Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот
За съжаление започвате от 21 ва година.Реституция или не.Узаконяване,съсобственост,вещни права,право и съгласие за вещни права,незаконни строежи според наследствени съгласия на всички собствениц.
Удостоверение за наследници.Ето тукдалаверите са най-яки.Ако не се усетат,от службите в общината срещу рушвет,могат да ви помогнат да излъжете някой наследник собственик.
В противен случай наемете адвокатски услуги,защото не сте писали
,че сте застраховани.
Удостоверение за наследници.Ето тукдалаверите са най-яки.Ако не се усетат,от службите в общината срещу рушвет,могат да ви помогнат да излъжете някой наследник собственик.
В противен случай наемете адвокатски услуги,защото не сте писали
,че сте застраховани.
-
namakak - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|