- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Наследство
Здравейте, Майка ми разбра, че наследството от родителите и прехвърлено само на брат и. Наслествената къща от баща й преди той да почине той не я е разделил и сега след като почина майка и се установява че всичко е преписано на племеника й по точно а не на брат и. Може ли да обжалва това наследство?
- petias2
- Нов потребител
Re: Наследство
petias2 написа:Здравейте, Майка ми разбра, че наследството от родителите и прехвърлено само на брат и. Наслествената къща от баща й преди той да почине той не я е разделил и сега след като почина майка и се установява че всичко е преписано на племеника й по точно а не на брат и. Може ли да обжалва това наследство?
Колега, как се обжалва наследство?
Хайде сега, опитайте отново да изложите фактите в питането си, но нека е коректно( кой, кога, какво, с каква сделка)- поне, като студент 5 курс.
После ще ви дадем насоки.
- Гост.
- Старши потребител
Здравей, не знам каква е била сделката , но предполагам че е или с дарение или чрез покупка, просто брат и не иска да каже как е станало.
Значи майка ми научи всичко по телефона при едно сръчкване с брат си и той се изпусна. Тя не е била уведомена по никакъв начин, че е била лишена от наследство. При разговора с брат си е казал, че тя няма наследство, къщата е на него, а вилата на сина му. Знам че това е станало след смъртта на дядо ми, защото устно той беше разделил на всеки да има, но се помина. Баба ми почина преди няколко месеца и предполагам, че тя е прехвърлила всичко. Той гледа до последно баба, но не му дава право да лиши напълно от наследство майка ми.
Значи майка ми научи всичко по телефона при едно сръчкване с брат си и той се изпусна. Тя не е била уведомена по никакъв начин, че е била лишена от наследство. При разговора с брат си е казал, че тя няма наследство, къщата е на него, а вилата на сина му. Знам че това е станало след смъртта на дядо ми, защото устно той беше разделил на всеки да има, но се помина. Баба ми почина преди няколко месеца и предполагам, че тя е прехвърлила всичко. Той гледа до последно баба, но не му дава право да лиши напълно от наследство майка ми.
- petias2
- Нов потребител
petias2 написа:Здравей, не знам каква е била сделката , но предполагам че е или с дарение или чрез покупка, просто брат и не иска да каже как е станало.
Два момента:1.С какъв акт и кога брат Ви е придобил имуществото включено в наследственото имущество.За това справка в имотния регистър към АП.Оттам няколко варианта:
А/Още приживе дядо Ви и Баба Ви са прехвърлили всичко на чичо Ви и братовчед Ви.Гледа се каква е сделката и какво може да се предприеме.
Б/Баба Ви след смъртта на дядо Ви е прехвърлила.Гледа се пак акта.Тук първо след смъртта на дядо Ви вече имаме открито наследство и Баба Ви , майака Ви и брат й са наследници(ако са приели наследството) със съответните квоти , тъй че бабата не може да прехвърли дела на майка Ви , освен ако не се е отказала от наследството .Второ отново според акта се преценява какво може да се направи за наследството на баба Ви , каква е сделката , има ли накърнена запазена част , ако е възмездна сделката може ли да се атакува и т.н.
Втория момент-Най-добре си ангажирайте адвокат ,за да получите максимална защита на правата си.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|