начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

МПП , Облигационно, Финансово.......

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

МПП , Облигационно, Финансово.......

Мнениеот bloody_heart666 » 18 Юни 2010, 22:21

Правя темата с молба, който иска да сподели , кои са най-добрите автори, книги и помагала по Международно публично,Облигационно, Финансово, Общинско и разбира се Наказателно. Предварително Ви благодаря.
Предполагам има някъде такава тема, но не ми се рови.. :D :D :D
bloody_heart666
Младши потребител

Re: МПП , Облигационно, Финансово.......

Мнениеот jafi_retroto » 21 Юни 2010, 15:28

Здравей,
Споделям авторите, които четох при подготовката за изпита по ОП:

1. Калайджиев, А. Облигационно право. Обща част. Сиби, 2010 (вече има пето издание - http://buy.lex.bg/catalog/product_info. ... cts_id=737)

2. Марков, М. Облигационно право. Modus studendi. Сиби, 2010. (според мен много полезно помагало - http://buy.lex.bg/catalog/product_info. ... ts_id=2601)

3. Тасев, С. Деликтната отговорност. Сиела, 2009. (http://www.ciela.bg/?p=book_view&aid=588)
jafi_retroto
Младши потребител

Мнениеот legallapsus » 21 Юни 2010, 19:37

Облигационно право.
1.
Изображение
Както се казва класика.
Предимствата пред учебника на Проф. Калайджиев:
-много по-разбираем, едвали има друг такъв учебник, толкова сложна материя да е обяснена по толкова лесен и разбираем начин
-лесен за четене
-в общи линии редакцията на П.Попов е по-добра от тази на О.Герджиков
-учебник, който не може да се назубри (за тези които въобще могат да зубрят)не толкова колкота заради обема си, колкото заради начинът на писане
Недостатъци
-теоритично по-слаб, от този на Калайджиев
2.
Изображение
Ето тук съм напълно съгласен с колегата ,че това е много полезно помагало
3.
Изображение
По-скоро като алтернатива на М.Марков, но има много неща които ги няма в останалите учебници
4.
Изображение
Доста полезно пособие

Наказателно право
Мога да препоръчам двата учебника на Проф. Гиргинов,за по-любознателните коментарът му на спец. част

Финансово право
Изображение
Изображение

А и най-важното, което ще ти е необходимо, желание и търпение да прочетеш и осмислиш книжките.
legallapsus
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Юни 2010, 20:09

Извън темата ( мога да препоръчам още доста литература, но и това стига за начало)- трудовете на Здравко Славчев по данъчно са добри, може би малко прекалено теоретични ( което неминуемо води до обем- няма как), но за първи път има нещо подобно на пазара. Препоръчвам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот legallapsus » 21 Юни 2010, 20:40

poli_g написа: трудовете на Здравко Славчев по данъчно са добри, може би малко прекалено теоретични ( което неминуемо води до обем- няма как), но за първи път има нещо подобно на пазара. Препоръчвам.

Лоша работа.На мен по принцип ми трябва литература за държавния по ППН и си мислех, че новото данъчно право на Славчев ще има нещо по-практическо, но уви.
Не мога да разбера, защо в България няма един свестен учебник по финансово или данъчно право.Казват, че у нас по принцип специалистите в тази област са по-малко.
Новият учебник на Проф. Стоянов също е общи съчинения,като в общи линии си е преписал данъчното право вкл. със същите примери.Явно ще се чете главно от ДОПК.
legallapsus
Младши потребител

Мнениеот iliqna » 22 Юни 2010, 10:58

poli_g написа:Извън темата ( мога да препоръчам още доста литература, но и това стига за начало)- трудовете на Здравко Славчев по данъчно са добри, може би малко прекалено теоретични ( което неминуемо води до обем- няма как), но за първи път има нещо подобно на пазара. Препоръчвам.

Бихте ли препоръчали нещо повече и не за "начало"? Чела съм доста от постовете Ви и това ме кара да се доверя на литература,препоръчана от Вас. Благодаря!
iliqna
Младши потребител

Мнениеот bloody_heart666 » 22 Юни 2010, 22:53

Много Ви благодаря за полезната информация.Именно от тези автори и литература мисля да се готвя ,и най-вече да науча нещо.
bloody_heart666
Младши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 05 Юли 2010, 19:53

bloody_heart666 написа:Много Ви благодаря за полезната информация.Именно от тези автори и литература мисля да се готвя ,и най-вече да науча нещо.

Искрено те поздравявам за това, че залагаш на юридическата литература и книжнина !

А ако имаш време, вземи си и тази съдебна практика в 4 тома :wink:

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот bloody_heart666 » 09 Юли 2010, 12:56

Ще я взема, благодаря!Иначе съм на мнение, че колкото повече се чете толкова по-добре.Знанието е богатство, което никой не може да ти го вземе и винаги можеш да затвориш и най-приказливите уста.А и винаги е хубаво да се знаят и различни становища по един и същи въпрос.
bloody_heart666
Младши потребител

Назад към Лекции и материали