начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Държавни изпити ПРАВО материали, лекции, помагала

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Re: Държавни изпити ПРАВО материали, лекции, помагала

Мнениеот nadejda_boeva » 11 Яну 2010, 12:04

Здравейте,ще съм ви благодарна ако и на мене изпратите материалите за държавните изпити и ако имате и материали и за изпита за правоспособност.Предварително благодаря и ако мога да бъда с нещо полеза съм насреща. nadejda_boeva@abv.bg
nadejda_boeva
Нов потребител

Мнениеот hristoenev83 » 11 Яну 2010, 21:41

Имам един въпрос и се надявам, че някой ще може да ми отговори. Става дума за учебника на Любен Корнезов относно новия ГПК- "Гражданско съдопроизводство. Том първи: Исков процес". Скоро ми предстои държавен изпит и имам проблем с намирането на материали единствено по Гражданския процес. Някой дали има идея дали в този учебник Корнезов е обхванал всички въпроси или поне повечето, които са в конспекта за изпита в частта си Г. Процес.
hristoenev83
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Яну 2010, 23:18

hristoenev83 написа:Имам един въпрос и се надявам, че някой ще може да ми отговори. Става дума за учебника на Любен Корнезов относно новия ГПК- "Гражданско съдопроизводство. Том първи: Исков процес". Скоро ми предстои държавен изпит и имам проблем с намирането на материали единствено по Гражданския процес. Някой дали има идея дали в този учебник Корнезов е обхванал всички въпроси или поне повечето, които са в конспекта за изпита в частта си Г. Процес.

Вие като ме питате на лични си ги включвайте, за да ви отговоря, а не да ви търся по форумите :)

Ма, айде, нали съм печен. Не, не обхаваща всички въпроси, то си пише, че обхваща само Исковия процес, и по точно частта на Общия исков процес чл.чл. 103-309 ГПК, но ви препоръчвам да си закупите Коментар на новия ГПК на Ружа Иванова. Успех.
advokat__nikolov

Мнениеот legallapsus » 21 Яну 2010, 21:48

До края на месеца се очаква да излезе и втория том " Гражданско съдопроизводство" на Корнезов.В него ще бъдат включени изпълнителен процес,охранителни производства,арбитраж,международен граждански процес, и граждански процес с оглед на ЕС.Като изключим първата част където е общия исков процес обяснен на дълго и широко.

По въпроса, дали е подходящ за държавен изпит.Според мен е губене на време(с оглед че 2-та учебника са близо 1800 страници), защото нещата са обяснени голословно от много гледни точки.От друга страна няма нищо ново в този учебник, с изключение на това, че е по новия ГПК.Трудно е да го нарека, че е и за любознателните.Най-големия му плюс е простия разбираем изказ в сравнение с философския стил на Сталев.Но най-важното предимство на Сталев е, че изпитващите са по-склонни да изискват писаното по Сталев,щото те са негови възпитаници.
За това аз си мисля, че добрия Вариянт е стария учебник на Сталев+ коментара на Кр.Влахов по новия ГПК.
Иначе нов Граждански процес няма кой да измисли, макар че има нов ГПК. :D :D :D
legallapsus
Младши потребител

Мнениеот tstoicheva00 » 25 Яну 2010, 10:06

Скъпи колеги, моля ако някой има актуални лекции по гражданско правни науки за държавен изпит да ги изпрати на tstoicheva00@yahoo.com.
Спешно е и ще ви бъда много благодарна.
tstoicheva00
Нов потребител

Мнениеот evalkova » 03 Фев 2010, 11:26

Здравейте, бихте ли ми пратили на е-mail еvalkova@abv.bg материали по гражданскоправни науки и наказателноправни науки? Предварително Ви благодаря! Желая лека ръка, хубава комисия и успех на изпитите! Поздрави!
evalkova
Нов потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 28 Фев 2010, 13:04

Ето сайт с лекции по всички видове правни науки : http://www.bg-pravo.com
Успех!
kalinpetrovbg
Младши потребител

Мнениеот r_v_r_ » 07 Юли 2010, 16:06

Колеги, много Ви моля ако имате лекции и материали за държавните изпити по право и най-вече за ГПН да ми ги изпратите на e-mail: r_o_s_i_@abv.bg
Предварително благодаря! Успех на всички!!!
r_v_r_
Нов потребител

Мнениеот nescafe » 08 Юли 2010, 12:00

Пишете ми на имейл-cafe@mail.bg.
nescafe
Младши потребител

Мнениеот toniintro » 20 Юли 2010, 17:34

Здравейте колеги,
Търся лекции за държавния изпит по Гражданскоправни ануки. Моля, ако някой има да ми пишч на anatoliy.simeonov@gmail.com
toniintro
Нов потребител

Предишна

Назад към Лекции и материали