начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Вписване на съдебна делба на зем. земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вписване на съдебна делба на зем. земя

Мнениеот vasil_fx » 21 Фев 2010, 13:32

Здравейте, приключи съдебната делба на земеделските ни земи. След заплащане на съответните такси от съда ни дадоха препис - извлечение от Решението, в който препис е описан дела на майка ми. Ходих в СВ по местонахождение на имота за да го впиша, но от там ми казаха, че трябва да имам д.о. за определяне на дължимата такса. Затова отидох в Поземлената комисия за да извадя х.д.о. и от там ми отказа да издадът такава защото при тях не е регистрирано решението и излиза още стария имот, а и ми казаха, че поддържащата фирма няма да регистрира препис - извлечение от Решението само с имота на майка ми, а трябвало да се регистрира цялото решение, тогава защо от съда ни дават такъв документ, който ние не можем да впишем? Как да извадя цялото Решение, което да впиша? Предварително Ви благодаря!
vasil_fx
Младши потребител

Re: Вписване на съдебна делба на зем. земя

Мнениеот dimist » 21 Фев 2010, 13:41

С молба до съда, освен препис от съдебното решение вземете и препис от заключението на вещото лице и скиците по които съдът е обособил дяловете. Оттъм нататък ще е лесно. Между впрочем, трябва да впишете цялото съдебно решение, не само това в часта относно имота на майка ви.
dimist
Потребител

Мнениеот vasil_fx » 21 Фев 2010, 18:56

Благодаря за бързият отговор. Майка ми има цялото съдебно решение, в което са описани всичките дялове но няма печати на него. Възможно ли е да не са сложили печати в съда защото някой от съделителите не са си платили съдебните разноски, с други думи възможно ли е да се получи заверен препис от цялото решение ако не всички хора са си платили съдебните разноски?
vasil_fx
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 19:16

vasil_fx написа:Благодаря за бързият отговор. Майка ми има цялото съдебно решение, в което са описани всичките дялове но няма печати на него. Възможно ли е да не са сложили печати в съда защото някой от съделителите не са си платили съдебните разноски, с други думи възможно ли е да се получи заверен препис от цялото решение ако не всички хора са си платили съдебните разноски?

По-важен е въпросът дали Решението е влязло в сила.
А то става окончателен съдебен акт, когато стане необжалваемо , т.е. за всяка една от страните сроковете за обжалване са изтекли или, след като е изчерпан инстанционния контрол. Принцип.

На майка ви й трябва заверен препис от Решението с печат "влязло в сила на... (дата).

В АВ се вписват влязли в сила решения. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vasil_fx » 21 Фев 2010, 20:09

Решението е влязло в законна сила. Значи не би трябвало да има пречка да си извади заверен препис от цялото решение след което процедурата е ясна :D
vasil_fx
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 22:33

vasil_fx написа:Решението е влязло в законна сила. Значи не би трябвало да има пречка да си извади заверен препис от цялото решение след което процедурата е ясна :D

Да, не би трябвало да има повече спънки. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Фев 2010, 22:59

vasil_fx написа:Решението е влязло в законна сила. Значи не би трябвало да има пречка да си извади заверен препис от цялото решение след което процедурата е ясна :D

При делба ще вземете заверен препис за влязло в сила СР едва, когато представите доказателства, че постановеното е вписано.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vasil_fx » 24 Фев 2010, 22:56

Здравейте, днес ходих до съда и пак не взех заветното решение. От там ми казаха, че мога да получа цялото съдебно решение едва когато всички съделите заплатят дължимите си такси, иначе съда нямало как да си събере таксите. Те са 16 съделители сега ще трябва да ги издиря и да разбера кои не са платили и съответно да заплатя техните такси :( предполагам само така ще стане.
vasil_fx
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба