начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Мнениеот nazaratus » 13 Фев 2010, 21:22

Здравейте,
Много ще се радвам ако някой ме упъти какви процедури трябва да предприема за делба на наследствен имот в регулация. Парцела е голям 2800 кв.м и има 4 собственика, от които аз съм единия.
Доколкото успях да разбера за образуване на отделен УПИ са необходими минимум 500 кв.м, а в нашия случай се падат по 700 кв.м. (2800 : 4 = 700), но самият парцел няма никакво лице на улица.
Тук съм побликувал скица, на която се вижда ситуацията на нашия имот (№75):
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 84464a.jpg
Много бихме искали да обособим 4 самостоятелни парцела, а дали това е възможно след като няма и 1м. лице на път? Първо да направим делба и после да искаме тупик или нещо такова. Нямам идея какви процедури да предприемем и ще Ви бъда много благодарен ако помогнете с идеи.
nazaratus
Нов потребител

Re: Делба на поземлен имот без излаз на улица ?

Мнениеот julyanvonemona » 15 Фев 2010, 10:41

Моля съобщете от къде е извлечена приложената скица! (някакъв стар кадастрален план, кадастрална карта или земеделски кадастър)
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nazaratus » 15 Фев 2010, 11:26

Кадастрална карта е! Кажете ми има ли шанс да разделим имота на 4 самостоятелни парцела?
nazaratus
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 15 Фев 2010, 13:23

да имотът ще може да се раздели на 4 части
избирате си геодезическа фирма и разделяте имота след това правите промени в пуп
boiko_62
Потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Фев 2010, 13:53

@nazaratus:
Щом пишете, че имотът е в регулация, значи има действащ подробен устройствен план (план за регулация). Поискайте го от общината и го покажете, за да може да се направи преценка. При урегулирането на 4 самостоятелни УПИ (парцела) част от площта на имота ще трябва да отиде за достъп (улица). Като последователност - първо се изменя планът за регулация, а делбата е след това. Всеки от четиримата съсобственици получава в дял по един УПИ, а площите за комуникация остават съсобствени. После, ако желаете, може да ги подарите на общината.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Фев 2010, 21:39

nazaratus можете ли да кажете още какви размери имат страните на многоъгълника който представлява имота Ви. Мисля, че никъде не сте съобщили каква е площтта на имота, а и това ми трябва! Освен това поне кажете кога е одобрен действащия ПУП !
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот l____ » 17 Фев 2010, 13:00

...наследствен имот в регулация. ...

А как разбра, че е в регулация? Имам съмнения.
Иди в Общината и се увери, че за твоя /и за имотите около твоя/ имот има одобрен ПР.
Всичко друго е ... чесане на клавиатурите.
l____
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Фев 2010, 21:30

І_____ е-еех че си,..... човека ти казва че имота е в регулация, а ти се съмняваш. Даже и аз му вярвям, макар и да си мисля че смуче мозък!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nazaratus » 21 Фев 2010, 19:33

Имота се води ПИ и се намира в границите на селото, а относно самите граници като метри ще поръчам скица в мащаб и ще ги сметна. Не съм компетентен в тази сфера и за това потърсих съвет тук (не смуча мозъци а просто питам - нали за това е този форум).
nazaratus
Нов потребител

Мнениеот anserk » 22 Фев 2010, 01:31

nazaratus написа:.....наследствен имот в регулация. Парцела е голям 2800 кв.м и има 4 собственика, от които аз съм единия. ......
Тук съм побликувал скица, на която се вижда ситуацията на нашия имот (№75):

Ето какво разчетох от "ситуацията" : Отишли куп наследници на имоти при строителния техник на селото и му рекли: има имоти, ама ние сме доста, та вземи ги раздели да има за всички. И оня наплюнчил молива и давай - на кой колкото даде, а те веднага оградки :roll:
Само дето тия от ПИ 75 ги е нямало на сбирката (и те не са малко) и затова сега ще си купуват вертолет, щото имота им става само за площадка :D
l____ написа:А как разбра, че е в регулация? Имам съмнения.

Прав си -каква ти регулация! ПР на имотите (територията) между околовръстния полигон - това ще се наложи да договори с лицензирана геодезическа фирма. Те знаят процедурата, ще дадат варианти -ще бъде трудно, нервно, ще има недоволни ...., възражения ....
Иначе с партизански пътеки през съседните имоти ще иска право на преминаване :D
anserk
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба