начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

молба за помощ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за помощ

Мнениеот lorinkova70 » 23 Яну 2010, 18:13

много ви моля да ми отговорите ако се разведа със съпруга ми имам ли право на някакви пари или имущество от еоод-фирмата му.той ми намекна че след като си прехвърли фирмата от ет във еоод ще подаде молба за развод и иска да му подпиша някакъв документ по прехвърлянето.моля всички които знаят как да постъпя за да се предпазя от някаква измама да ми кажат как да постъпя
lorinkova70
Нов потребител

Re: молба за помощ

Мнениеот REVOLUTION » 23 Яну 2010, 18:36

След като се е стигнало до такова развитие на нещата трябва да се консултирате с адвокат.По принцип имуществото включено в търговското предприятие принадлежи само на съпруга ЕТ.При развод обаче съгласно СК и съдебната практика , другия съпруг може да предяви иск по чл.30 СК за част от това имущество-като трябва да се докажат определени неща.Същото се отнася и за дяловото участие в ЕООД.Не е ясно какво точно се иска да подпишете , тъй като няма изискване при прехвърляне на ТП на ЕТ на ЕООД съпруга нетърговец да дава съгласие , освен ако част от вещите включени в ТП не са СИО , изобщо туй може само да гадаем.Явно Ви очаква развод така , че съвета ми е да не подписвате нищо и да си ангажирате адвокат.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: молба за помощ

Мнениеот lorinkova70 » 12 Фев 2010, 08:29

благодаря Ви за съвета
lorinkova70
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба