БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
|
albena_ai написа:КОЛЕГИ, ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ЗА СЛЕДНИЯ КАЗУС. ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО Е ОГРАДИЛА ЧАСТ ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СВОЯ ПЛАН ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, С КОЕТО НИ Е ОЩЕТИЛА, ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ НОТАРИАЛЕН АКТ. ВЪПРОСЪТ МИ Е КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ПЛАНА НА ОБЩИНАТА И КОГАТО ЕДИН ПАРЦЕЛ, КОЙТО Е В РЕЖИМ НА ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И Е ВЛАДЯН ОТ БАБА МИ ОТ 1990 Г. , Т.С. ПОВЕЧЕ ОТ 19 Г. МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ПО ПЪТЯ НА ПРИДОБИВНАТА ДАВНОСТ И ИЗДАВЕНЕТО НА НОТАРИАЛЕН АКТ ПО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНА ПРОВЕРКА?????
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
...ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО Е ОГРАДИЛА ЧАСТ ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СВОЯ ПЛАН ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ....
albena_ai написа:Другото, което ме интересува е че баба ми владее един парцел от 150 кв. м. , който е в режим на частна общинска собственост повече от 19 години.
Може, ли да стане собственик по пътя на придобивната давност?
Ще се радвам да ми пишете. До скоро
ЗАКОН за допълнение на Закона за собствеността
(ДВ, бр. 46 от 2006 г., в сила от 1.06.2006 г., изм., бр. 105 от 2006 г., бр. 113 от 2007 г., в сила от 31.12.2007 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 31.12.2008 г.)
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., бр. 113 от 2007 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 31.12.2008 г.) Давността за придобиване на държавни и общински имоти спира да тече до 31 декември 2011 г.
albena_ai написа:Благодаря ви за поправката, аз бях убедена във вашето твърдение, но исках да видя дали има мислещи юристи в този форум. Браво на теб - радвам се, че си добър юрист
Веднага ще ви отговоря. Да аз съм юрист и под оградил имам в предвид следното - наложи ни се да си изкараме скица от общината и на нея установихме, че...
...а длъжностните лица твърдят точно обратното - че ние не сме собствиници след като нашия имот попода в утвърдения план и ние трябва да го платим на общината, което е пълен абсурд - два пъти да плащаш за едно и също нещо. Това го има само в България. Надявам се, че ви обясних казуса колега. ...
albena_ai написа:Щом съм завършила висшето си образование с отличие значи не съм неграмотна или по-точно необразована, както ти твърдиш.
albena_ai написа:Истината колега е че аз не съм адвокат, а кандидат за младши съдия или младши прокурор. Миналата година изкарах петици на писмения и на устния за младши съдии, независимо от факта, че имах в къщи малко бебе и не ми оставаше много време за подготовка.
Засега нямам амбициите да бъда адвокат, макар че съм обмисляла и такъв вариант.
Това е от мен колега - надявам се, че бях изчерпателна. Отличната диплома е в мой плюс.
albena_ai написа:Истината колега е че аз не съм адвокат, а кандидат за младши съдия или младши прокурор.
albena_ai написа:Направено е геодезическо проучване и в него са уточнени границите
albena_ai написа:Представила съм всички необходими документи
anserk написа:albena_ai написа:Направено е геодезическо проучване и в него са уточнени границите
1. Грешка в регулация или кадастър или ...... не се доказва с проучване, а с КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ от ................
2. Кой точно "общински" план трябва да се промени? Те си имат точни имена и за всеки от тях има разписана процедура по ЗУТ ,Наредба 7 и ЗЗУСО.albena_ai написа:Представила съм всички необходими документи
СЪМНЯВАМ СЕ дали са точните и на точния адресант
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта