начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво означава "не са уредени регулационните отношения с ПИ"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво означава "не са уредени регулационните отношения с ПИ"

Мнениеот sunrise » 15 Сеп 2009, 14:20

l____ написа:
влизането в сила на кадастралната карта изчиства неуредените отношения.

Неуредените отношения по регулация ги е изчистил §6 на ЗУТ.
Кадастралната карта не изчиства никави отношения.
Нима казваш, че кадастралната карта и кадастърът създават вещно-правно действие?? :D

Тук нещата са сложни и то много.
Дори и да не изчиства вещноправния ефект, поне на скицата, като тръгнеш да продаваш не си личат тези неуредени сметки/проблем е ако ги пише в НА обаче/. :wink:
Освен това, след влизане в сила на зУТ , вещно-прехвърлителният ефект на плана за дворищната регулация отпадна, а уличната няма такъв ефект. Въпреки това е необходимо да се мине процедурата по §8. Може да си ги и платят ако искат, никой няма да ги спре.
Въпросът е , че дори и на скицата от кадастъра да не е излизат, това не означава, че като поискат виза от общината , ще им издадат. Кадастралната карта и регулационния план не са едно и също.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Mitaka41 » 15 Сеп 2009, 18:09

Здравейте отново съм питащия. Физик съм пообразование и не разбирам кой знае колко от строителни и регулационни проблеми.
Съжалявам че разпалих такива спорове. Мога да представя скицата на имота но не знам как да стане тук.
Mitaka41
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Сеп 2009, 23:16

Под прозорчето, в което пишете поста си, има надпис "Настройки", до него вдясно - "Прикачи файл". Посочвате за прикачване файл от компютъра си, желателно в .jpg формат и с по-висока резолюция.
PS: Вие, физиците, не ползвате ли компютри?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот l____ » 16 Сеп 2009, 10:45

magodeoz, искам да те питам нещо. Нещото има връзка с тази тема... но не съвсем.
Аз, на ЗУТ-въпроса, който ме вълнува, не можах да намеря отговор.
Може ли да те питам нещо?
И как да те открие човек?
l____
Потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Сеп 2009, 14:08

magodeoz
Активен потребител

Мнениеот l____ » 17 Сеп 2009, 13:43

10x, magodeoz !
l____
Потребител

Мнениеот Standbay » 17 Сеп 2009, 21:02

Дано да е от полза това което цитирам, но толкова дълго го търсих в кой закон беше :cry:
Закон за кадастъра и имотния регистър
§ 5. (1) Парцел, по отношение на който дворищнорегулационният план е приложен, е поземлен имот по смисъла на този закон.
(2) Дворищнорегулационният план е приложен за тези части от парцела, за които е платено дължимото обезщетение за придадените към парцела недвижими имоти на други физически или юридически лица, съответно когато частите на съсобствениците в образуван по регулация общ парцел са изравнени.

Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот Mitaka41 » 30 Сеп 2009, 14:08

Здравейте,
Благодаря на всички взели участие в обсъждането на моя проблем. Доколкото разбрах за даване на някаква препоръка е необходимо да представя скицата. Мога да я представя, но това е невъзможно тук във форума. Ако някой желае да ми помогне това ми е адреса , dim01@abv.bg, нека се обади и аз ще му изпратя скицата.
Mitaka41
Младши потребител

Мнениеот szagorova » 22 Фев 2010, 12:32

Здравейте,не знам дали е още активна темата но и аз имам подобен проблем.Става вьпрос за следното.Селски имот в регулация УПИ от 1974г. след това 1988г.се прави нов план и придават на комшийте от нашето място и им правят парцал.До ден днешен нито са го платили нито са го заградили.Сега искам да се вьрнат старите граници на скицата.Какво трябва да направя.Благодаря на всчки.
szagorova
Нов потребител

Мнениеот Melly » 22 Фев 2010, 12:57

Здравейте,не знам дали е още активна темата но и аз имам подобен проблем.Става вьпрос за следното.Селски имот в регулация УПИ от 1974г. след това 1988г.се прави нов план и придават на комшийте от нашето място и им правят парцал.До ден днешен нито са го платили нито са го заградили.Сега искам да се вьрнат старите граници на скицата.Какво трябва да направя.Благодаря на всчки.

Избирате от двата пътя по-късия.
Наемате си адвокат, специализирал в материята на ЗУТ. Естествено, услугата му е платена.
По-дългият път, на принципа на самодейността, в повечето случаи е свързан с време, нерви и... накрая, увенчан с неуспех.

Успех в начинанието!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба