Здравейте,
първо много се извинявам, ако някой е поставял този въпрос, но просто не успях да намеря нищо по въпроса, а той е следния:
Мога ли на гърба на временното удостоверение джирото вместо да е написано на ръка да го напечатам, а след това да се подпише от Джиранта?
Елементарен ми е въпроса, но не намерих и практика и за това се обръщам към Вас.
Благодаря Ви предварително за отговорите!
- Дата и час: 04 Мар 2025, 13:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Джиро
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Джиро
Аз не виждам проблем
, като оставим настрана, че според мен временните удостоверения не са ценна книга (въпреки, че има съдебна практика в обратния смисъл), но това е друга бира.
Временните удостоверения материализират единствено правото да се получат акциите, но ако не представиш временното удостоверение няма да ти дадат акциите ли??? Ако няма да ти ги дадат може и да приемем, че са ценна книга, но според мен такъв ще е случаят само ако става дума за акции на приносител.
Интересно ми е да видя какво мислят и други колеги по този въпрос.

Временните удостоверения материализират единствено правото да се получат акциите, но ако не представиш временното удостоверение няма да ти дадат акциите ли??? Ако няма да ти ги дадат може и да приемем, че са ценна книга, но според мен такъв ще е случаят само ако става дума за акции на приносител.
Интересно ми е да видя какво мислят и други колеги по този въпрос.
- realist
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|