начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Мнениеот petrova_24 » 02 Авг 2009, 20:22

Здравейте, имам голям проблем и се надявам да ми помогнете да се справя с него.
Майка ми, вуйчо ми и баба ми са собстеници на 1 къща с двор. Баба ми е преписала на вуйчо ми част от къщата, която той продаде на 3 човек, а на майка ми е прехвърлила останалата част срещу гледане. Всъщност след продажбата на дела си вуйчо ми няма никакъв дял там, а постоянно ходи и спи при баба ми я тормози за пари и т.н. Въпроса ми е как можем да му забраним да стъпва там, т.к. положението е нетърпимо... той е алкохолик и денонощно тормози старата жена. Полиция е идвала многократно, прибират го докато изтрезнее, но казват, че те не могат да направят нищо повече, т.к. е роднина и трябвало да има съдебно решение. Моля ви кажете къде трябва да отида, за да задействам процедура за това съдебно решение, за да не може той да продължава да я тормози.
Искрени благодарности
petrova_24
Нов потребител

Re: Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Мнениеот hidden » 02 Авг 2009, 20:41

Положнието е сериозно, гражданският иск дори да го спечелите, едва ли ще Ви помогне много. Според мен най-добре е да сигнализирате прокуратурата за престъпление по чл. 170 НК:
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.
(3) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянията по предходните алинеи са насочени срещу жилище, превозно средство или служебно помещение на лице, което се ползува с международна защита, наказанието е: по ал. 1 - лишаване от свобода от една до пет години, а по ал. 2 - лишаване от свобода от две до осем години.
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който противозаконно остане в чуждо жилище въпреки изричната покана да го напусне, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Най-добре се обърнете към адвокат, който да оформи по-добре сигнала до прокуратурата.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба