Здравейте,
имам следния проблем. Управлявам МПС, взето на лизинг. Съгласно условията на Застрахователя, след 1-вата година стойността на застрахователното покритие се намалява с (грубо) 20%. След настъпило ПТП по вина на другия водач, застрахователят обявява "тотална щета" и изплаща на Лизингодателя ми стойността на МПС, намалена с посочения по-горе процент. По договор съм длъжен да закупя нова кола, на същата стойност, описана в лизинговия договор. В този случай обаче се налага да доплатя споменатата по-горе сума. Мога ли да си търся някакво обещетение от виновната за ПТП-то страна, тъй като не се чувствам виновен "да доплащам" за нещо, кото друг ми е причинил. Помогнете ми терминологично как точно да формулирам иска си (ако е възможен), на какви закони да се базирам. Аз лично обещавам да не досаждам с доуточняващи въпроси тук, директно ще се обърна към адвокат, но трябва да зная, дали имам право на подобен иск.
Стана малко дълго,
Благодаря Ви за отделеното време.
Успешен ден на всички тук !!!
- Дата и час: 04 Мар 2025, 12:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Финансов иск или какво ? (молба за помощ)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Финансов иск или какво ? (молба за помощ)
Е тя виновната страна нали си е платила щетата.Колко още?
Пък доколкото бях чувал,сега новите коли са по-евтини от същите
миналата година и не е ли нелогично да плащаш толкова колкото
и преди?
Пък доколкото бях чувал,сега новите коли са по-евтини от същите
миналата година и не е ли нелогично да плащаш толкова колкото
и преди?
- vetre
- Потребител
Платила е щетата застрахователната му компания. Аз лично не съм го канил да ми удря колата, да ми "влиза" до задната седалка, да оставя мен и семейството ми 2 месеца без транспорт, да ме изправя пред финансови проблеми, за да получа "възможност" отново да имам лично МПС. Поставете се на моето място ... Относно цената - имам лизингов договор с точно фиксирани суми и вноски, не може да се променя заради "нечия" недобросъвестност ... а и дали заради чужда вина трябва да предоговарям, моля, обжалвам и т.н.? Май нещо съм прецакан ???
- userone
- Младши потребител
ако искаш да помисля малко,снимай лизинговия договор да го прочета.
пък нали за това е гражданската,ако стане бела да платят застрахователите.
все пак не го обвинявай толкова човека,случват се такива работи.
пък нали за това е гражданската,ако стане бела да платят застрахователите.
все пак не го обвинявай толкова човека,случват се такива работи.
- vetre
- Потребител
По-скоро договора с лизингодателя ти е неизгоден...
Другото, всъщност Вие така или иначе не сте имали лична кола до сега
Другото, всъщност Вие така или иначе не сте имали лична кола до сега

- Sahiba
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|