начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

проблем за имота

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем за имота

Мнениеот nyrisan » 24 Юли 2009, 10:17

здравейте,
Имам такъв проблем и моля за вашия съвет.
Наследници сме на земеделски имот трима души, но само аз съм в близост до имота.В момента в близост до имота се изгражда СПА-център.През имота ще се прокарва път.Двамата наследници са доста възрастни и трудно биха дошли за да направим делба.Въпросът ми е мога ли да продавам имота при условие,че другите наследници не присъстват и аз да им изпратя дължимата част.
Моля помогнете и предварително ви благодаря.
nyrisan
Нов потребител

Re: проблем за имота

Мнениеот simted » 24 Юли 2009, 10:29

Това , че само Вие сте в близос до имота не е от значение за собствеността. Няма как без изрично пълномощно, че може да продавате имота да сторите това, а и кои би го купил - при тово условие, че ще минава път. Как така ще минава път през земеделска земя? СПА центъра има ли промяна на статута на земята? Ако общината или държавата ще изгражда инфраструктура то би трябвало да има отчуждителна процедура. По-добре си платете консултация при адвокат като носите всички налични във вас документи.
simted
Младши потребител

Мнениеот nyrisan » 26 Юли 2009, 22:01

Благодаря за бързия отговор и коментар.Да поясня малко.Собственикът, който строи СПА- центъра ще изгражда пътя и той има за цел да подобри инфраструктурата, защото този път ще се използва от хората,които живеят от селото в близост до СПА-центъра.Съществуващият път е стар и е почти разрушен/не се използва/.Така, че за този нов път трасето му минава през тази земеделска земя и сега следва изграждането му.Какво става ако не се получи разрешение на моя проблем, т.е. аз да продам имота на собсвеника и с декларация да изпратя съответната сума на наследниците?
Отново предварително ви благодаря за отговора.
nyrisan
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2009, 00:13

Просто е - няма да намерите нотариус, който да изповяда сделката ви. :)
Нека ви упълномощят останалите съсобственици- отнема около 10м. при нотариус тази процедура.

Не е ясно- вие делба ли искате или да продадете имота?
И какво точно ще продавате- целия имот или идеалните си части от него?
Та- какво ще продавате? :roll:
Гост.
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба