начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Банка и оригинален нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Банка и оригинален нотариален акт

Мнениеот webster » 22 Юли 2009, 09:46

Здравейте, банката, в която съм си ипотекирал жилището, иска оригинален нотариален акт :shock: имат ли банките такова законно право?
webster
Нов потребител

Re: Банка и оригинален нотариален акт

Мнениеот sunrise » 22 Юли 2009, 10:05

Какво значи искат оригинал:този с който сте закупили имота или на ипотеката.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот webster » 22 Юли 2009, 10:10

И от 2-та искат оригинали... Нотариуса ми издаде 2 броя оригинални нотариални акта + 3 броя за вписването на ипотеката. От документа за вписването на ипотека е ясно, че трябва да имат оригинал, но защо им е и оригинал на нотариалниа акт?
webster
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 22 Юли 2009, 10:13

То оригинал на нотариален акт има евентуално в два екземпляра - единият е у Вас, а другият -в държавната Агенция за вписванията.
По-оригинален нотариален акт от това няма. Тоест - той се намира в агенцията по вписванията най-сигурно - да отидат и да си го проверят, така или иначе правят проверки.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот sunrise » 22 Юли 2009, 10:17

По всяка вероятност имате законова ипотека върху имота. Нормално е , да искат нотариалния акт за покупката за която са дали пари. Какво Ви притеснява толкова?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот webster » 22 Юли 2009, 10:27

Да, законова ипотека е, а за притеснението - пълно е с некомпетентни служители по банките и исках просто да се уверя, че имат право да ми го искат и да се съхранява при тях. Благодаря на всички!
webster
Нов потребител

Мнениеот flamenko » 22 Юли 2009, 12:59

И аз имам законова ипотека, но оригиналният нотариален акт си е у мен.
Извадете си препис на нотариалния акт и им го дайте него (оригиналът е едно листче, дето може да е било в открадната чанта, изпрано в джоба на дреха и др. подобни :? ), но в никакъв случай не оставайте без този документ- оригинал или поне препис, разчитайки на съхранение в банката.
flamenko
Младши потребител

Назад към Ипотека