Здравейте!
Потърсих отговор на въпроса си във форума, но не открих такъв. За това моля който има желание и време да ми отговори на въпроса, как се връчва нотариална покана за доброволна делба на съсобственик който живее в чужбина?
Благодаря за вниманието
- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
връчване на нотариална покана за доброволна делба в чужбина?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: делба
Ами много трудно , но защо Ви е да пращате нот. покана за доброволна делба.Не виждам смисъл , ако съсобственика Ви има желание да се делите доброволно , няма нужда от покана , а ако не иска какво ще постигнете с тая покана?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: връчване на нотариална покана за доброволна делба в чужбина?
ами последен опит да се разберем извънсъдебно ... въобще не ми се иска да се стига до съд, но ножа е опрял до кокала така да се каже
казвате трудно е да се връчи в чужбина, и все пак каква е процедурата?
казвате трудно е да се връчи в чужбина, и все пак каква е процедурата?
- mama_sonia
- Нов потребител
Първо ,къде е тази чужбина. Аз бях пуснала подобно питане. Оказва се, че си има регламент, ама така като го чета, сто пъти пишман ще станете, още повече, ако не се надявате на благоприятен изход. И без това таксите са доста високи, поне тези си спестете.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Първо ,къде е тази чужбина. Аз бях пуснала подобно питане. Оказва се, че си има регламент, ама така като го чета, сто пъти пишман ще станете, още повече, ако не се надявате на благоприятен изход. И без това таксите са доста високи, поне тези си спестете.
Чужбината е Италия, съсобственика е с двойно гражданство - българско и италианско. Живее от 35 години там. Едва ли ще има благоприятен изход, но ми се иска да проуча възможността.
- mama_sonia
- Нов потребител
Вижте това: Регламент (ЕО) № 1348/2000 на Съвета от 29 май 2000 година за връчване на съдебни и извънсъдебни документи по граждански или търговски дела в държавите-членки НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, както и ГПК, но ще Ви трябват много време, пари, сговорчив адвокат и нотариус.
- sunrise
- Активен потребител
Ako не се лъжа за връчването в европейски съюз по ГПК, май настъпиха някои промени в този закон след 5.06.2009 г. (ДВ брой 42/2009 г.)
- p_dyan
- Потребител
Цитирания по-горе регламент е отменен с Регламент (ЕО) № 1393/2007.
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
- lipstick
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|